Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de 6 kişi 23 yaşındaki üniversite öğrencisini önce demir bir alet ile taciz etmiş, ardından tecavüz etmiş, darp etmiş ve çırılçıplak bir şekilde otobüsten dışarı atmıştı. Genç kadın kaldırıldığı hastanede 13 gün boyunca verdiği yaşam mücadelesi ardından yaşamını yitirmişti.

Toplu tecavüz davası ise parçalı bir şekilde görülüyor. 4 kişi hakkında ömür boyu hapis cezası istenirken, suçun işlendiği zaman reşit olmadığı gerekçesi ile çocuk mahkemesinde yargılanan bir kişi için 3 yıl hapis cezası istendi.

Mahkemenin aldığı karar ülke genelinde tepkilere neden oluyor. Genç, suç işlendiği zaman yaşının küçük olmasından dolayı diğer arkadaşlarından ayrı olarak çocuk mahkemesinde yargılandı ve üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Genç kadının babası, “Reşit olmazsa bile en korkunç suçu işledi. Diğerleri ile birlikte yargılanmalı. Şimdi üç yıl yattıktan sonra çıkacak” biçiminde karara tepki gösterdi.

16 Aralık 2012’de kineziterapi eğitimi alan genç kadın, arkadaşı ile birlikte sinema çıkışında evine dönmek için bir araç bulamaması üzerine, o anda servis dışı olan bir otobüse binmişti. Otobüste demir bir alet ile taciz edilmiş, dövülmüş, tecavüze uğramıştı. Ardından da çırplak bir şekilde otobüsten dışarı atılmıştı.

Bu olaydan sonra binlerce kişi; Hindistan’da kadınların yaşadıklarının farkına varması talebiyle ayaklanmış, tecavüz ve taciz mağdurlarına polis ve hukuk sistemindeki ayrımcılığın kalkmasını istemişti.

Bu olaydan sonra da Hindistan’da on dolayında Hindistanlı veya turist tecavüze uğradı. (ANF)