İzmir’in Karabağlar İlçesi’ne bağlı bir köyde kursa gidemeyen öğrencilere gönüllü ders veren 6 kadın öğretmen 4 erkek tarafından evlerinin kapıları zorlanarak cinsel saldırıya maruz bırakılmak istendi. Kadınlar saldırı sonrası açtıkları davada hakimin olayı ‘basit bir laf atma’ olarak nitelendirdiğini ve ‘Sizin orada ne işiniz vardı?’ dediğini söyledi.

İzmir’in Karabağlar İlçesi’ne bağlı bir köyde kursa gidemeyen 35 öğrenciye gönüllü olarak ders veren 6 gönüllü kadın öğretmen kaldıkları konteynır evde cinsel saldırıya uğramaktan son anda kurtuldu.

Habertürk Gazetesi’nden Melis Apaydın İde’nin haberine göre haftanın belirli günlerinde köyün çocuklarıyla bir araya gelen 6 kadın öğretmen; matematik, Türkçe ve İngilizce dersleri vererek 35 çocuğun gelişimine katkıda bulundu. Öğretmenler, 14 Mayıs 2016’da köyün kadınlarından T.D.’nin evinde akşam yemeğine gitti. Kapıyı zorlayarak eve girme girişimi Akşam yemeğinin ardından öğrenci ve velilerle görüşen 6 öğretmen, geceyi geçirmek üzere T.D.’ye ait konteynır eve gitmek istedi. Bu sırada köy meydanında araç içindeki Y.I., M.A., M.B. ve A.Ç., kadınları ıslık çalıp laf atarak taciz etti. Araçtakilerle herhangi bir diyaloğa girmeyen öğretmenler, ev sahibi T.D. ile birlikte konteyner eve gitti.

İddiaya göre saat 01.30’da A.Ç.’yi gözcü olarak dışarıda bırakarak konteyner eve giden Y.I., M.A. ve M.B., kapıyı yumruklamaya başladı. 6 öğretmenle ev sahibi T. D. yardım istedi. Kadınların kaçamaması için ayakkabılarını uçurumdan aşağıya atan, araçlarının lastiklerini indiren saldırganlar, kapıyı zorlayarak içeriye girmeye çalıştı. Zanlılar, ev sahibi T.D.’nin erkek kardeşi H.Y.’nin olay yerine gelmesiyle kaçarak uzaklaştı.

Kadınlar 4 saldırgandan şikâyetçi oldu. İlk etapta zanlıların 4’ü de suçlamaları kabul etmedi. Dışarıda gözcü olarak beklediğini ikinci ifadesinde itiraf eden A.Ç., arkadaşlarının kadınlara tecavüz etmek amacıyla konteyner eve gittiğini söyledi. İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, zanlılar “mala zarar verme ve cinsel taciz” suçundan toplam 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

Hakimden, “Orada ne işiniz vardı?” sorusu Saldırının ardından 7 ay geçtiğini ama psikolojik olarak hala toparlanamadıklarını belirten F.Ö., şunları söyledi: Davanın ilk duruşması 13 Ekim’deydi. İkinci duruşma hâkimin sağlık problemi nedeniyle şubata ertelendi. İlk duruşmada hâkimin olayı basit bir laf atma olarak görmesi, ‘Sizin orada ne işiniz vardı?’ şeklinde yaklaşması bizi çok üzdü. O kapıyı açabilselerdi, ev sahibimizin kardeşi o anda gelmeseydi çok daha kötü şeyler olabilirdi. Zanlılardan birinin burs vermek istediğimiz bir öğrencinin babası olması bizi çok sarstı. Çocuklarımız için yapacağımız çok şey vardı. Maalesef yapamadık"