Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü’nün Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda hobi ve meslek amaçlı açtığı kurslara kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Ahşap Oyuncak Yapımı, Çini-Seramik, Tekstil, Cam İşleme, Cilt Bakımı, Aşçı Yardımcılığı, Pastacılık, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayar Kullanımı, Kuaförlük, Resim, Bağlama-Gençlik Korosu, F-Klavye ve Gitar kurslarından 268’i kadın 354 kişi faydalanıyor. Bu yıl kurslara Ahşap Oyuncak Yapımı, Cam İşleme ve Pastacılık kursları de eklenirken, bu kurslara, kentin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabul edilmesiyle birlikte Taş İşçiliği Kursu da eklenecek. Kasım ayında başlayan kurslar, yıl boyunca devam edecek.


TEORİK VE PRATİK EĞİTİM

Kurslar haftaiçi ve haftasonu verilirken, kadınlar, en fazla Tekstil Atölyesi (50 kişi), Bağlama-Gençlik Korosu (42 kişi) ve Kuaförlük (20) kurslarına ilgi gösteriyor. Kadınlar, kurslarda eğitimlerini iş yaşamıyla bütünleştiriyor. Özellikle Tekstil, Cilt Bakım, Aşçı Yardımcılığı, Bilgisayarlı Muhasebe ve Kuaförlük kurslarını başarıyla tamamlayan kadınlar, kurslar sayesinde öğrendiklerini iş yaşamlarında devam ettirme şansı buluyor.

Meslek edinme kursları dışında kadınlar, Bağlama-Gençlik Korosu, Gitar, Resim, Cam İşleme, Çini Seramik ve Ahşap Oyuncak Yapımı kurslarına ilgi gösteriyor. Bazı kurslardan hobi amaçlı faydalanan kadınlar, Cam İşleme ve Çini Seramik kurslarıyla eğitim sonunda iş bulma imkânı da yakalıyor.

Kadınların kurslardan rahatlıkla faydalanması amacıyla ise eğitim saatleri boyunca çocuklarına Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Zarokistanlarda hizmet veriliyor.

DİL KURSU DA VERİLİYOR

Meslek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğü’nün her yıl açtığı Kürtçe dil kursları da yoğun ilgi görüyor. Kürtçe birinci kademe ve başlangıç grubu şeklinde açılan kursun eğitimleri, KURDİ-DER eğitmenleri tarafından gerçekleştiriliyor.