İSTANBUL -Devlet koruma vermeyince eşi tarafından sokak ortasında 11 yerinden bıçaklanarak öldürülen ve kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen Ayşe Paşalı cinayetinin bir benzeri dün İstanbul Kumburgaz’da meydana geldi.

Bir çocuk annesi 40 yaşındaki Hülya Tazegül, 17 yıldır evli olduğu 45 yaşındaki kocası Turgay Tazegül’den şiddet gördüğü için boşanma talebiyle bir yıl önce mahkemeye başvurdu. Ancak kocası boşanması halinde kadını ölümle tehdit etti.
 
Bir kemer fabrikasında çalışan kadın, annesinin evine yerleşti. Çılgın koca ise 2 ay önce gece kayınvalidesinin evine gidip balyozla kapıyı kırdı ve içeri girdi. Aileyi katletmek isteyen adam, oğlunun “babam gelmiş” sözleri üzerine vazgeçti.

Bir ay önce de kayınvalidesinin evine tekrar giden öfkeli koca, doğalgaz hattını ateşe verdi. Ancak bir bina sakini tarafından fark edilince yine amacına ulaşamadı. Polis merkezine ve savcılığa suç duyurusunda bulunup “Kocam beni öldürecek. Beni koruyun” diyen Hülya Tazegül son olarak devletten koruma talep etti.

Genç kadının tüm feryatlarına rağmen devlet imdat çığlıklarını duymadı.

GAZETEPORT