Son yıllarda partiler sosyal medyada etkili olmaya büyük önem veriyor. Ak Parti’nin seçimlerde birinci çıkmasına rağmen sosyal medyadaki zayıf kaldığı, bunu aşmak için bu alana büyük paralar döktüğü konuşuluyor. Ak Parti’nin “Aktroll” olarak adlandırılan bir grup insana maaş ödeyerek sosyal medyada etkili olmaya çalıştığı da iddialar arasında.

Muhalif hesaplara getirilen erişim engellerine, sosyal medya paylaşımları bahanesiyle yapılan tutuklamalara rağmen Twitter’da tablo hala pek Ak Parti’den yana değil.

2017 Şubat ayı itibariyle partilerin Twitter hesaplarında HDP Genel Merkezi 549 bin takipçi ile 1. sırada yer alırken Ak Parti Twitter hesabının 540 bin takipçisi bulunuyor. Onu 445 bin takipçi ile CHP izlerken, MHP’nin twitter’daki takipçi sayısı 423 bin.

LİDERLERDE BİNALİ YILDIRIM EN GERİDE

Meclisteki 4 parti lideri arasında ise Kemal Kılıçdaoğlu 4 milyon 390 bin takipçiyle Twitter’da 1. sırada. Onu 3 milyon 90 bin takipçi ile Devlet Bahçeli, 1 milyon 592 bin takipçiyle Selahattin Demirtaş takip ederken, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın takipçi sayısı sadece 611 bin.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takipçi sayısı ise 9 milyon 840 bin ile hepsinden fazla.

(Demokrat Haber)