Facebook'ta bilgilerinizi kimse görmeden nasıl değiştirirsiniz?

Duygu Arslan / Sosyalmedya.co

Facebook’ta profilinizde yer alan kişisel bilgilerinizi değiştirdiğiniz zaman tüm arkadaşlarınıza bu değişikliği gerek kendi zaman tünelinizden, gerek haber kaynağından otomatik olarak duyurmuş oluyorsunuz. Peki ya bu değişikliklerin, diğer bir deyişle hayatınızdaki değişimleri Facebook’ta herkese ilan etmek istemiyorsanız ne yapacaksınız?

Facebook’taki ilişki durumu, iş-eğitim bilgileri gibi kişisel verilerinizi kimseye göstermeden değiştirmenin bir yolu var. İşte adım adım, hayatınızdaki değişiklikleri Facebook profilinize sessiz sedasız aktarmanın yolu…

Facebook profilinizde hakkında kısmını düzenlemekle işe başlayın

Profil sayfanızda yer alan hakkında kısmına gelin. Değiştireceğiniz bölüme gelin. Biz bu örnekte ilişki durumunu ele alacağız. İlişki durumu kutucuğunda yer alan “düzenle” kutusuna tıklayın.

Gizlilik ayarlarınızı değiştirin

“Arkadaşlar”, “Herkese Açık” olarak ayarlanmış gizlilik durumunu “Sadece Ben” e çevirin ve kaydedin.

Değişiklikleri yapın ve kaydedin

Şimdi siz hariç kimse görmeden ilişki durumunuzu değiştirebilirsiniz. Facebook bunun haber kaynağında yer almayacağına dair sizi zaten önceden uyaracaktır.

İlişki durumunuz değişti ve bunu kimse bilmiyor!

Eğer yukarıdaki adımları takip ederseniz hiçbir arkadaşınız görmeden yeni ilişki durumunuz Facebook üzerinde yer almaya başlayacak. Hazır olduğunuzda “Sadece Ben” olarak işaretlediğiniz gizlilik ayarınızı değiştirip ilişkiniz olduğunu herkese duyurabilirsiniz. Tabi, bu durumda ilişkiniz sadece profil sayfanızda yer alacak ve haber kaynağına yansımayacaktır. Böylece sadece dikkatli arkadaşlarınız bir zamanlar bir ilişkiye adım attığınızı fark edebilecek.

Yanlışlıkla değişikliği herkese ya da arkadaşlarınıza açık bir şekilde paylaştıysanız?

Eğer gizlilik ayarlarınızla oynamadan değişiklik yaptıysanız bu durumdan da dönmenin bir yolu bulunuyor. Hareketler Dökümü’ne girerek buradan “ilişkisi başladı” yazan satırdan bu bilgiyi “zaman tünelinde gizlendi” olarak ayarlayabilirsiniz. Böylelikle bu bilgi zaman tünelinizde gözükmeyecektir. Ancak o kısa süre içinde bu değişikliği gören arkadaşlarınıza durumu açıklamak zorunda kalacaksınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.