Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım interneti önce limona sonra ilaca benzetti, “İnternet ilaca benziyor, ayarını kaçırınca zehirliyor” dedi.

Bakan Yıldırım, ayrıca Avrupa Komisyonu Siber Suçlar Komisyonu'nca sosyal medya için taraf ülkelerin uyacağı bir “anayasa” hazırlanacağını açıkladı.

AA'ya konuşan Bakan Yıldırım, sosyal medyanın kullanımından mutluluk duyduğunu belirtse de şunları ekledi:

"İnternet, çaya çorbaya limon gibi. Çok faydalı bir şey ama ayarını kaçırdığınız zaman ilaca benziyor, tedavi edecekken zehirliyor.

"Biz diyoruz ki 'sosyal medya sorunsuz medya değildir', gerçek hayatta ne suçsa, sanal dünyada da aynı şeyler suçtur. Vatandaşlarımızın bunu bilmesi lazım. Kimse, 'ben yazarım bir şey, çekilirim kenara' demesin. O tuşa elinizi attığınız zaman, kaybolmuyor, iz bırakıyor. Önünde sonunda o gelir sizi bulur. O yüzden dikkatli olacağız, kimsenin hakkına, hukukuna tecavüz etmeden, suç teşkil edecek paylaşımlar yapmadan, sosyal medyayı olabildiğince geniş kullanalım ama başkalarına zarar vermeyelim."

"SİBER ORTAMIN ANAYASASI OLACAK"

Yıldırım, Türkiye'nin Avrupa Komisyonu Siber Suçlar Komisyonu'na taraf olduğunu hatırlatarak, sosyal medya, internet, siber suçlar için her ülkenin ayrı ayrı kanun yapmayacağını bunun yerine bir metin üzerinde anlaşılacağını ve komisyona taraf ülkelerin, uzlaşılan metine uyacağını açıkladı.

Bakan "Bu metin sosyal medyanın, internetin, siber suçların, siber ortamın anayasası olacak. Herkes oraya bakacak, ona göre bu suçtur, değildir, şu işlem yapılsın, bu işlem yapılmasın diye karar alacak" şeklinde konuştu.

LİMON VE İLAÇTAN ÖNCE BIÇAĞA BENZETMİŞTİ

Yıldırım'dan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medyayı “keskin bir bıçağa” benzetmiş, Twitter'ı “başbelası” olarak nitelemişti. Erdoğan Başbakan olduğu dönemde de “Twitter'ın kökünü kazıyacağız” diye konuşmuştu.