Yıllardır beklenen olay gerçekleşti: Bugün itibariyle Türkiye’nin ilk Apple Store mağazası, Türk Apple hayranlarının yoğun ilgisi ile birlikte Zorlu Center’da açıldı. Açılıştan saatler önce kuyruklar oluşturan Apple fanları açılışla birlikte mağazayı ilk görenlerden biri olma şansını yakaladılar.

Zincirlikuyu Zorlu Center’daki mağaza ABD ve Avrupa’daki şubelerini aratmayacak büyüklükte dizayn edildi. Mac, IPhone, IPad, IPod gibi Apple logolu ürünlerin ve aksesuarların satın alınabildiği mağaza, 5 Nisan 2014 itibariyle resmen Türkiye’deki faaliyetlerine başlamış oldu.

Tamamen Türkiye’den özel olarak seçilmiş ve özel eğitime tabi tutulan yaklaşık 100 çalışanı bulunan Apple Store’da çalışanlar genç ve dinamik bir ekip oluşturuyor. 2400 TL’den başlayan ve 3200 TL’ye kadar çıkan maaşlarla Türk gençlerine yaratılan bu büyük istihdam olanağı ile de Apple büyük bir alkışı çoktan hak etmiş gözüküyor. Şimdilik 200 kadar ürünüyle birlikte Türkiye’deki ilk Apple Store olma özelliğine sahip olan mağaza aynı zamanda dünyadaki üçüncü büyük Apple mağazası olma özelliği taşıyor.

Açılış için gelen misafirler için 4.500 adet özel Apple T-Shirt’leri hazırlandı ve ücretsiz olarak dağıtıldı. Bunun yanı sıra, Apple’ın Türk kullanıcıları için özel olarak ürettiği nazar boncuklu kapaklar da yoğun ilgi görerek dakikalar içinde tükendi.

Apple dünyadaki tüm mağazalarında, yalnızca ürün satışı değil, aynı zamanda Apple ürünleri hakkında dersler, ücretsiz teknik destek hizmeti, tamamen ücretsiz seminerler ve workshoplar da sunuyor. Mağazaya gelenleri alışveriş dışında bu tarz güzel sürprizler de bekliyor. Bunun yanında, Apple’ın yeni çıkan ürünlerini birebir incelemek için bulunmaz bir fırsat niteliği taşıyor.

Türkiye’deki ilk Apple Store, dünyadaki 424. Apple mağazası olma özelliğini taşıyor. Edindiğimiz bilgilere göre Apple Türkiye pazarı konusunda umutlu olsa gerek, Zorlu Center’daki mağazanın dışında olarak Türkiye’de 3 ayrı mağaza daha açmayı planlıyor.

Kaynak : www.webtekno.com