KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, başta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Oslo görüşmeleri sürüyor’ iddiası ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları hakkında hazırlanan iddianameye ilişkin sosyal medya aracılığı ile değerlendirmelerde bulundu.

 

KCK Yürütme Konseyi üyesi Aydar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nın bir televizyon programında, ‘Oslo görüşmeleri halen sürüyor’ açıklamasının doğru olmadığını belirterek, devlet ile KCK arasında herhangi bir görüşmenin olmadığını ifade etti.

 

“FENA BİR FİKİR DEĞİL”

ANF’nin haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun çözüm konusunda Parti Temsilcileri ve akil adamlardan oluşan Meclis çatısı altında bir komisyonun kurulmasını önerdiğini ifade eden Aydar, “Bu fena bir fikir değildir. Bizim önerilerimize yakındır. Kamuoyunda tartışılması gerekir. Her parti her kesim bu konuda görüşlerini dile getirmelidir” dedi.

 

“POLİS MUHBİRİNİN BEYANLARI GERÇEK DIŞI”

Abdullah Öcalan’ın avukatlarına ilişkin İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianameyi de değerlendiren Aydar, “Bir polis muhbiri bir itirafçının (İrfan Dündar) ifadeleri sanki gerçekmiş gibi Türk basınında çarşaf çarşaf verilmektedir. Şunu söyleyeyim; ‘polis kendi istihbari bilgilerini onun ağzından vermektedir’. Orada verilen bazı bilgilerin o şahıs tarafından bilinmesi mümkün değildir. Ayrıca yalan yanlış birçok şey birbirine karıştırılarak verilmektedir. Türk basını da sanki gerçekmiş gibi vermektedir” ded.

 

‘POLİS UYDURMASI’

Taraf Gazetesi’nde Ahmet Altan’ın da yine İrfan Dündar’ın beyanlarına dayanarak köşesinde alıntı yaptığını ifade eden Aydar, şunları kaydetti: “O alıntıya göre ‘Öcalan’ın sunduğu protokolleri devlet yetkilileri olumlu karşılamış, ama örgüt yönetiminin yaptığı kabul edilemez eklemelerden dolayı görüşmeler kesilmiş.’ Bu doğru değildir. Bu itirafçı sözü edilen protokolleri görmemiştir, görmesi de mümkün değildir. Bu tamamıyla polisin onun ağzından uydurmasıdır. Ayrıca görüşmeler bu eklemelerden değil, Hükümetin bu protokollere hiçbir cevap vermemesi ve saldırıya geçmesi üzerine kendileri tarafından kesilmiştir.”

 

‘SRİLANKA-TAMİL MODELİ TUTMADI’

Oslo görüşmelerinin kesilmesinde AKP Hükümeti’nin rolü konusunda da açıklamalarda bulunan Aydar, “Seçimler bitti, artık AKP’nin ateşkese ihtiyacı yoktu, ayrıca İran, Suriye ve Irak’la anlaşmışlardı. Dört bir taraftan saldırıp bizi tasfiye edeceklerdi. Onun için Sri Lanka modeli tartışılıyordu. Onun için İran Kandil’e saldırdı. İran saldırısı püskürtüldü. Suriye iç sorunlarından dolayı sürece giremedi. Türkiye’nin cesareti kırıldı ve sınır ötesi operasyon yapamadı. Sonra da ittifaklar bozuldu. Dolayısıyla Srilanka-Tamil modeli tutmadı. Görüşmelerin kesilmesi bundandır” dedi.

 

‘ALTAN’IN GERÇEK KABUL ETMESİ TALİHSİZLİKTİR’

Çok konuşulan Silvan olayı konusunda ise Aydar, “Bizim açımızdan planlı bir saldırı değildir. Operasyona çıkan askerin gerilla ile karşılaşmasıdır. Sayın Altan gibi yazarların yazarken itirafçı ve ajanların ifadelerini gerçekmiş gibi kabul etmeleri talihsizliktir. Biraz da bizleri dinleseler daha doğru yazacaklar. Polis kaynakları tamamıyla dezenformasyonla doludur. Bizden bir hatırlatma olarak almalarını öneririz” şeklinde ifade etti.