İstanbul'da KCK operasyonu kapsamında dün başlayan gözaltılar bugün de devam etti. Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı ve Belge Uluslararası Yayıncılık'ın sahibi yazar Ragıp Zarakolu da gözaltına alındı.

Dün saat 20.00'de gözaltına alınan Ragıp Zarakolu'nun gözaltı gerekçesiyle ilgili avukatı Özcan Kılıç'a hala her hangi bir bilgi verilmemiş.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerce dün BDP İstanbul Siyaset Akademisi'nin yanı sıra birçok adrese yapılan baskınlarda ve Mersin, Muğla ve Yalova'da toplam 42 kişi gözaltına alınmıştı.

OĞLU DA TUTUKLANMIŞTI

İstanbul'da 4 Ekim'de yapılan baskınlarda gözaltına alındıktan sonra 7 Ekim'de tutuklanan 98 kişi arasında Zarakolu'nun oğlu Deniz Zarakolu da bulunuyor.

Zarakolu'nun yanı sıra BDP Bağcılar İlçe Örgütü üyesi ve Kül-Der yöneticilerinden Nizam Özmen isimli yurttaş da Amasya'da gözaltına alındı. Özmen'in, depremzedeler için İstanbul'dan Van'a götürülen yardım kamyonundan indirilerek gözaltına alındığı öğrenildi. Dün gözaltına alındıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde götürülen kişilerin ise öğlen saatlerinde avukatları ile görüştürülmeleri bekleniyor.

Dün de Marmara Üniversitesi'nden öğretim üyesi Prof. Büşra Ersanlı gözaltına alınmıştı. BDP Parti Meclisi üyesi  Prof. Dr. Büşra Ersanlı aynı zamanda BDP'nin Anayasa Komisyonu'nda da yer alıyordu.

Sosyal medyada Zarakolu'nun gözaltına alınmasına yönelik tepkiler de çığ gibi büyüyor:

Entel_Amele
Ragıp Zarakolu ki; 92-93'te yazdıkları(bilenler bilir) yüzünden gözaltına bile alınmamış. Bugün ileri demokrasi zırvası altında gözaltında!!

eneak
Ragıp Zarakolu'nu da gözaltına alan zihniyetn faşizmden başka bir adı olamaz.

chris_selek
Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın Ragıp Zarakolu'nun teröristlikle suçlandığı ileri demokrasinin sillesini yemiş güzel ve yalnız ülkem...

hbk
Ragıp Zarakolu örnek bir enternasyonist sosyalisttir. Candır!

Ismailsaymaz
bu ülkede ismail beşikçi'yi biliyorsak, 1915'i öğrendiysek, maraş katliamını incelediysek, zarakolu sayesinde. kütüphaneler tutuklanır mı?

sucluyorum
Devlet, Zarakolu'nu elbet tutuklayacak. Devlet hepimiz türküz dedirtirken o yayınlarıyla kürt,ermeni,rum,çerkes vd. de olduğumuzu hatırlattı

kuyucuhasan
Ragıp Zarakolu da gözaltına alındı! Ayşe Nur Zarakolu'nun ömrünü çürüttünüz! Oğul Deniz içeride! Yeter ulan ne istiyorsunuz bu aileden?!

Uygargultekin 
Belge'ye gittiğimizde bir çuval kitapla uğurluyordu Zarakolu bizleri. Kitaplar bombalardan daha tesirliymiş ya...

uygargultekin
Tam bir zihin tutulması bunun adı ya. Ragıp Zarakolu'nu Büşra Ersanlı'yı gözatlına almanın başka izahı olmaz yani

ezgibasaran
Prof. Büşra Ersanlı'dan sonra Ragıp Zarakolu da KCK'dan gözaltına alındı... Diyecek laf filan yok..