Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobani'yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırılarda 131'inci güne girildi. IŞİD'de yönelik operasyonların devam ettiğini belirten YPG, yazılı bir açıklama yaptı.

YPG Basın Merkezi'nin açıklamasında, “YPG/YPJ savaşçılarımız Kobanê'nin güney ve batısında bulunan köylerde de ilerlemektedir” denildi.

DOĞU'DAKİ OPERASYONDA 18 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

YPG / YPJ savaşçılarının dün gece doğu cephesinin tümünde ilerleme kaydettiğinin belirtildiği açıklamada, "Kentin kuzeydoğusunda bulunan Sinaî bölgesinden 48. Cadde’ye kadar uzanan alanın tümü güçlerimizce çetelerden temizlenmiştir. Sinaî bölgesinin tümü, Seyda mahallesi, Seyda Camii ve Mekteba Şerîa'nın yer aldığı bölgede güçlerimiz doğuya doğru 2 cadde daha ilerlemiştir.

Bu alanda gerçekleştirilen operasyonda tespit edilebilen 18 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda 9 çete cenazesiyle birlikte çetelere ait 6 adet kalaşnikof, 65 kalaşnikof şarjörü ve 3.000 adet kalaşnikof mermisi, 3 adet BKC, 10 BKC dolu şeridi ve 900 adet BKC mermisi, 3 adet B7 roketatar ve 6 adet B7 roketatar mermisi, 10 adet elbombası, 5 adet elyapımı mayın, 14 adet raxt, 4 adet intihar eylemcisi raxtı ve 1 adet kamera ele geçirmiştir” denildi.

SON 24 SAATTE 25 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

YPG / YPJ güçlerinin 48. Cadde ile Miştenûr tepesi arasındaki bölgede de operasyon düzenlediği belirtilirken, açıklamada 5 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ve savaş mühimmatlarının ele geçirildiği bildirildi.

YPG / YPJ güçlerinin Kobanê’nin batısında bulunan Kazika, Sosanê ve Siftek köylerinde de saldırılar düzenlediğini ifade eden YPG Basın Merkezi, “Kazika köyü yolu üzerinde hareket halindeki bir çete konvoyunu hedef alan güçlerimiz, 3 adet askeri aracı darbelemiştir. Kobanê'nin 15 km batısında yer alan Sosanê köyünde de 1 askeri araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Güçlerimiz Kobanê'nin 17 km batısındaki Siftek köyünde de 1 askeri aracı darbelemiştir. Bu köylerde gerçekleştirilen saldırılardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Son 24 saat içinde gerçekleştirilen operasyonlarda tespit edilebilen toplam 25 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.

Ayrıca, YPG Basın Merkezi, dün gece YPG/YPJ güçlerinin Til Hemis’in kuzeyindeki Xenamiyê köyünde üstlenen IŞİD gruplarına yönelik bir saldırı eylemi düzenlediği ve eylemde tespit edilebilen 1 IŞİD mensubunun da  öldürüldüğünü duyurdu.