Rojava'daki Halk Savunma Birlikleri (YPG) son 24 saatte Rojava’da yaşanan çatışmalara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada Kobani çevresinde yaşanan şiddetli çatışmalarda ismini 'İslam Devleti' olarak değiştiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün ilerleyişinin durdurulduğu belirtildi.

HELİNCE KÖYÜ'NDE 54 IŞİD ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

YPG, açıklamasında, Helince köyü çevresinde yaşanan çatışmalarda 43 IŞİD üyesinin üyesi öldürüldüğünü ve çok sayıda cephaneye el konulduğunu açıkladı. Ayrıca bir tankın da imha edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca bu bölgedeki çatışmaların sürdüğü bilgisi yer aldı.

RABİA IŞİD’DEN TAMAMEN TEMZİLENDİ

Yapılan açıklamada, 30 Eylül günü Peşmerge ve YPG güçlerinin Tıl Koçer’in karşı tarafında yer alan Rabia ilçesinde başlattığı operasyonla şehrin IŞİD’den tamamen 'temizlendiği' belirtildi. IŞİD’in Kürt güçleri karşısnda ağır kayıplar verdiği kaydedildi.

CEZAA’DA 15 IŞİD ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ ÖLDÜRÜLDÜ

1 Ekim gecesi Cezaa’da bulunan Küçük Ramallah köyüne yönelik saldırı başlatan IŞİD üyeleriyle YPG’liler arasında yaşanan çatışmalarda 15 IŞİD üyesinin öldürüldüğü bazı cenazelerin YPG güçlerinin elinde olduğu da açıklamada yer aldı. Bölgede yer yer çatışmaların devam ettiği belirtiliyor.

DEHMA KÖYÜNDE 6 IŞİD ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada 1 Ekim gecesi Serekaniye’nin (Resulayn) güneybatısında bulunan Dehma köyü yakınlarında saldırı hazırlığında bulunan IŞİD üyelerine YPG’nin düzenlediği operasyon sonucu 6 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ifade edildi.