YPG Basın Merkezi, Kobani’de Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı savaşan YPG/YPJ güçlerinin, kuzey ve güneydoğu cephelerinde ilerleme sağladıklarını duyurdu.

ANF'de yer alan habere göre, YPG’den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"YPG/YPJ savaşçıları kentin kuzeyinde bulunan okullar bölgesine bir saldırı düzenleyerek şiddetli çatışmaların ardından bölgeyi çetelerden tamamen temizledi. Bu bölgedeki çatışmalarda 5 çete üyesi öldürülürken çetelere ait 5 adet kaleşnikof ve 600 adet kaleşnikof mermisi, 1.000 adet BKC mermisi, 3 raxt ve 22 adet elyapımı mayın ele geçirildi

Güneydoğu cephesinde ise Su Deposu'ndan Miştenur eteklerine kadar olan bölgede de dün gece bir operasyon düzenlendi. Akşam saatlerinde başlayan operasyon bugün sabaha kadar aralıksız devam ederken savaşçıların ilerleyişini engellemek isteyen çeteler bombalı bir araçla saldırı düzenlemek istedi. Ancak çeteler araçlarıyla birlikte patlatılarak imha edildi. Operasyon sonucunda hedeflenen bölge tümüyle çetelerden temizlendi."

Açıklamada çatışmalarda tespit edilebilen 11 IŞİD üyesinin öldürüldüğü duyuruldu. Çatışmalarda 6 IŞİD'linin cenazesiyle birlikte çok sayıda savaş mühimmatının ele geçirildiği kaydedildi.

Eş zamanlı olarak hastane yakınlarında gerçekleştirilen saldırılarda da 3 IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtildi.

SEREKANİYE’DE DE ÇATIŞMA

Öte yandan dün akşam saat 19.00 sularında Serêkaniyê'nin güneybatısında bulunan Maqsuma köyü yakınlarında YPG güçleri ile IŞİD  grupları arasında kısa süreli bir çatışma yaşandığı bilgisi de verildi.

YPG/YPJ savaşçılarının geçiş hatlarında 'pusu atan' IŞİD'lilerden 'en az 2'sinin yaralandığı ve yaanan çatışmanın ardından IŞİD üyelerinin bu bölgeden uzaklaştıkları kaydedildi.