Eskişehir'de bir mahalledeki asfalt yol bir anda büyük bir gürültüyle çöktü. Park halindeki iki otomobil 6 metre derinliğe ulaşan çukurun içine düştü. Çukura düşen otomobiller bölgeden geçmekte olan doğalgaz borusunu da deldi. Çökmeyi patlama zanneden vatandaşlar durumu hemen polise haber verdi. Çökmenin, bir süre önce yapılan yolun Eskişehir Su Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından iyi doldurulmamasından kaynaklandığı ileri sürüldü.

Eskişehir'de Gökmeydan Mahallesi Huzurveren Sokak'ta binaların olduğu asfalt bir anda büyük bir gürültüyle çöktü. Çökmenin ardından 3 adet otomobilin içine sığabileceği çapta bir çukur oluştu. Çökmenin etkisiyle park halindeki iki otomobil 6 metre derinliğe ulaşan çukurun içine düştü. Bir otomobil tamamen göçüğün altında kaldı. Çukura düşen arabalar bölgeden geçmekte olan doğalgaz borusunu da deldi.

Çökmeyi patlama zanneden vatandaşları durumu hemen polise haber verdi. Kısa sürede bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi geldi. Polis bölgeyi güvenlik kordonu altına aldı. Olay sonrası yaşananları görmek isteyen çok sayıda vatandaş bölgeye geldi. Kısa sürede olay yerine gelen doğalgaz ekipleri yarılan doğalgaz borusunu onardı. Çökmenin etkisiyle çukura düşen otomobiller ise çekici yardımıyla çıkarıldı.

Çökmenin bir süre önce yapılan yolun altının Eskişehir Su Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) tarafından iyi doldurulmamasından kaynaklandığı ileri sürüldü. Yaşananlara tepki gösteren mahalle sakinleri, bölgede çökme olabileceğini belediye yetkililerine daha önce haber verdiklerini, ancak kimsenin konuyla ilgilenmediğini anlattı.

STAR