Ünlü yazar Yaşar Kemal, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Kemal'in tedavisi sürüyor.

Yaşar Kemal'in, solunum yetmezliği nedeniyle İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi. Yaşar Kemal solunum cihazına bağlanırken, doktoru Prof. Dr. Feyza Erkan, "Zatürree var gibi görünüyor" dedi.

'ZATÜRREE VAR GİBİ GÖRÜNÜYOR"

CNN Türk'e konuşan Yaşar Kemal'in doktoru Prof. Dr. Feyza Erkan şunları söyledi:

"Solunum yetmezliği var. Solunum cihazına bağlı. Gözlem altında. Şu an göstergeleri iyi. Ama ne olacağını bilmiyoruz. İzliyoruz. Zatürree var gibi görünüyor. Tedaviye iyi cevap verecek diye umuyoruz. Bekliyoruz. 24 saat bekleyeceğiz."

YKY'DEN AÇIKLAMA

Yaşar Kemal'in kitaplarının yayın hakkını elinde bulunduran Yapı Kredi Yayınları da ünlü yazarın sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Yaşar Kemal, son günlerde yaşadığı solunum sorunları nedeniyle 14 Ocak tarihinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Yoğun bakımda müşahede altında tutulmaktadır. Kemal'in sağlık durumuyla ilgili herhangi bir değişiklik olması halinde basına bilgi verilecektir" denildi.

YAŞAR KEMAL VE YAZIN HAYATI

Yaşar Kemal, 1923 yılında Osmaniye'de dünyaya geldi.  1952 yılında basılan "Sarı Sıcak" isimli öykü kitabıyla edebiyat dünyasına adım attı.

PEN Yazarlar Derneği üyesi olan Yaşar Kemal, dünya çapında ses getiren eserlere imza attı.

İnce Memed, Teneke, Yer Demir Gök Bakır, Yılanı Öldürseler, Kuşlar da Gitti, Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana ve Karıncanın Su İçtiği gibi çok sayıda roman yazdı.

İnce Memed romanı, 40 dile çevirilirken, kitapları yurtdışında 140'tan fazla baskı yaptı.

Yaşar Kemal, yurt ve dünya çapında pek çok ödüle de layık görüldü.