“KCK Van Ana Davası”nda 2012 yılında tutuklanan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya’nın da aralarında yargılandığı 13 Kürt siyasetçi hakkında açılan davanın duruşması Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde görüldü.

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Silahlı örgüte üye olmak” iddiasıyla 13 kişiye verilen toplam 150 yıl hapis cezasına yapılan temyiz talebine karşın açılan davanın duruşması bugün görüldü.

dihahaber'de yer alan habere göre yargıtay, savunma hakkının yerine getirilmediği, bir kısım faaliyetlerin örgüt faaliyetleri olmamasına rağmen örgüt faaliyeti olarak değerlendirildiği ve cezaya hükmederken üst sınırdan ceza verilmeyeceği hükmünü vererek, kararı bozdu ve dosyayı tekrar yerel mahkemeye gönderdi.

Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya, Cüneyt Caniş ile Veli Avcı'ya 15'er yıl, Nezahat Ergüneş, Halis Cakır ve Metin Adugit'e 13 yıl 6'şar ay, Mehmet Şirin Yıldız, Mihriban Şah ve Murat Durmaz'a 12'şer yıl ile İhsan Güler, Abdulkerim Sayan ve Derviş Polat'a 9'ar yıl, Hecer Sarıhan'a da 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.