Son dönemde AKP hükümetine muhalefetiyle öne çıkan, kendini "İslamcı" olarak tanımlayan yazar Levent GültekinViyana'da Devrimci 78'liler Federasyonu'nun düzenlediği konferansta konuştu.  

Konuşmasına "Bir ülkenin yıkılışını izliyoruz" cümlesiyle giriş yapan Gültekin, yıkılışın sadece bu iktidar yüzünden olmadığını vurguladı.

Dinleyicilere İtalyan Yazar Umberto Eco’nun "Düşman yaratmak" kitabında geçen taksici ile konuşmasını aktaran Gültekin, Türk devletinin de İtalya gibi düşmanlarını içten yarattığını ifade etti. "Düşman"ın da iktidarlara göre sürekli değiştiğini dile getiren Gültekin, "Aramıza kalın duvarlar ördüler" diyerek Türkiye'deki kutuplaşmaya dikkat çekti. Kendisinin eskiden İslamcı olduğunu birkaç kez vurgulayan Gültekin "İçimizde masum olan taraf" yok diyerek, ülke olarak bu noktaya gelinmesinde herkesin payının olduğunu vurguladı, her zaman güçlü olanın karşı tarafı ezmeye çalıştığını söyledi.

Gazetecilerin tutuklanmasını ve hapse atılmasını da değerlendiren Gültekin, devletle mafyayı ayıran tek özelliğin "hukuk" olduğunu ama Türkiye'de artık hukukun kalmadığını belirtti. Bir soru üzerine, halkın tüm bu hukuksuzluklara rağmen neden AKP'yii tercih ettiğine de değinen Gültekin, 28 Şubat’ta başörtülü bir öğrencinin okul birincisi olmasına rağmen müdür tarafından aşağılandığını ve ödülünün verilmediğini hatırlatarak tüm bunların "sistem problemi" olduğunu vurgulayarak, geçen haftalarda Silvan'da babası öldürülen küçük bir çocuğun "Büyüdüğümde bunun hesabını soracağım" şeklindeki sözlerini aktaran Gültekin, "yıllarca büyütülen kinlerle" bir yere varılamayacağını söyledi.