Van - Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezine göre saat 21.23’te merkez üssü Van’ın Edremit ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Van'da meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremde iki otel, bir dershane olmak üzere 18 binanın göçtüğü bildiriliyor. Olay yerine arama kurtarma ekipleri ile ambulanslar sevk edildi.

Çöken 5 katlı Bayram Oteli'nin enkazında gazeteciler ile ve İranlı turistlerin olduğu belirtliyor.

Yıkılan otelin, genellikle bölgeye gelen gazeteciler ile yardım ekipleri tarafından kullanıldığı öğrenildi.

Otel ile eynı caddede bulunan binalar da yıkılırken, kentte elektriklerin de kesildiği bildirildi.

İl Afet Acil Durum Müdürlüğünden bölgeye çok sayıda arama-kurtarma ekibi sevk edilirken, Erciş'te bulunan ekiplerin de Van merkeze çağrıldığı kaydedildi.

Saat 21.23'te, merkez üssü merkeze 17 km uzaklıktaki Edremit olarak açıklanan depremde, Van merkezde bulunan bir otel ile dersane yıkıldı.

İçinde yaklaşık 35 kişinin bulunduğu belirtilen ve tamamen yıkılan Bayram Otel'in basın mensupları ve yardım ekipleri tarafından kullanıldığı kaydedilirken, enkazdaki kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Haberin devamı ↓reklam

Deprem nedeniyle kent merkezindeki bazı kerpiç binaların da yıkıldığı kaydedildi.

İl Afet Acil Durum Müdürlüğünden bölgeye çok sayıda arama-kurtarma ekibi sevk edilirken, Erciş'te bulunan ekiplerin de Van merkeze çağrıldığı kaydedildi.

Öte yandan, Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Van'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremden sonra ülke genelindeki lojistik depolarda bulunan 15 bin çadırın araçlara yüklenmesi emri verildiği belirtildi.

Ekiplerin alana sevk edildiği ifade edilerek, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiği bildirildi.

"KALDIĞIM OTEL YIKILDI"

Van'da bulunan National Geographic Türkiye fotoğrafçısı Sermet Güler NTV'ye konuştu:

"Ben dışarıdaydım. Deprem meydana geldi ve her taraf toz dumandı. Kaldığımız otelin yıkıldığı söylendi. 5-6 katlı bina yerle bir oldu. Sivil savunma ekipleri burada. İçeride 35 kişinin olduğu söyleniyor."

UZMANLAR NTV'YE KONUŞTU

- "Edremit 1972'lerde deprem yaşamış bir alan. Orada çeşitli fayların olduğu anlaşılıyor. Bilinen bir deprem alanı..."

- "Yaşanan doğal bir deprem. 7.2'nin ardından büyüklüğü 6'ya ulaşabilen artçılar meydana gelebilir. Ne kadar devam edeceğini kestirmek zor ancak 17 Ağustos depreminden sonra artçılar 3-4 ay sürdü."

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2'lik büyük depremin ardından en büyük sarsıntı 5.5 ile dün yaşanmış, depremde herhangi bir can kaybı olmamıştı.