Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel’in 25 askerin öldüğü mühimmat deposunda incelemelerde bulunmak üzere geldiği Afyon’da Valiliği ziyaretinde kendisine çeşitli hediyeler sunulması ve çekilen fotoğrafların servis edilmesi tepki çekmişti.

 

Hediyelerle ilgili açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu 'Tepkilere anlam veremiyorum. Acımız tarifsiz ancak hayat da devam ediyor', Genelkurmay Başkanı ise ‘Vali’nin tutumu devletimizin bir geleneğidir’ dedi.

 

VALİ AKŞAM GAZETESİ'NE KONUŞTU

Bu olayın ardından Vali Balkanlıoğlu şoke eden açıklamalar yaptı. Tepkilere anlam veremediğini söyleyen Vali İrfanlıoğlu yaşanan olayda acının tarifsiz olduğunu ancak hayatın da devam ettiğini belirterek hediye olayını açıkladı:

 

YOKSULA GELİR KAPISI

“Ziyaretimize gelen tanıtım potansiyeli olan popüler kişilere yöre halkına ekonomik katkı için lokum, sucuk gibi ürünlerden hediye ediyoruz. Amacımız tanıtım yapıp yöredeki yoksul insanlara gelir kapısı sağlamak. Genelkurmay Başkanı gibi popüler bir isim gelmiş. Küçük maddi değeri olmayan bir hediye verdik. Genelkurmay Başkanımız çevresi olan bir insan. Bir yere o kilimi koysa, biri de 'Nereden aldınız' diye sorup Afyon'a gelip satın alsa fakir insanlar nasiplenecek. Emrivaki yapıp eline tutuşturmuşuz. Hayır mı diyecekti. Hayat devam ediyor. Bir acımız varken buna ara mı verelim?'

 

“VALİ’NİN SERGİLEDİĞİ TUTUM DEVLETİMİZİN BİR GELENEĞİ”

Öte yandan konuyla ilgili bir açıklama da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den geldi.

 

Orgeneral Özel, açıklamasında şunları kaydetti:

"Depo mahallinde yaptığım incelemeden sonra, Afyonlu vatandaşlarımıza ’geçmiş olsun’ dileklerimi, Sayın Vali aracılığıyla iletmek ve elim olayda mülki ve yerel yöneticilerin gösterdikleri duyarlılık ve destek için ’teşekkür etmek’ amacıyla Sayın Vali’yi ziyaret ettim. Rutin bir faaliyet olarak Valilik Şeref Defteri’ni imzaladım ve ’ziyaret anısı’ olarak kendisine bir şilt takdim ettim. Makam odasındaki kısa ziyaretim esnasında ise Sayın Vali tarafından benzer bir uygulama yapıldı.

 

Ziyaretim esnasında Sayın Vali’nin sergilediği tutumun devletimizin bir geleneği olduğunu ve sergilenen davranışın elim olayla hiçbir ilişkisinin olmadığını düşünüyorum. Ancak Sayın Vali’nin makam odasında sergilenen davranışın görüntülenmesi ve görüntünün Valilik sitesinde yayımlanması ve bu yayım üzerine medya kuruluşlarında yer alan yorumlar beni son derece rahatsız etmiş ve zaten varolan üzüntüme üzüntü katmıştır. Sayın Vali’nin şahsına ve makamına nezaketsizlik olmasın düşüncesiyle ani gelişen davranış karşısında herhangi bir reaksiyon gösteremedim."

 

HABER KALDIRILDI

Bu arada Afyonkarahisar Valiliği, internet sitesinden Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in ziyaretine ilişkin haberi bu sabah kaldırdı.

 

HÜKÜMET SAHİP ÇIKTI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Hem sayın bakanımızın yaptığı açıklamayı çarpıtmak, hem de Afyon valimizin yaptığını çarpıtmak kimseye bir fayda sağlamaz" dedi.

 

Hem Bakan Eroğlu'nun açıklamalarının hem de Afyonkarahisar Valisi'nin yaptıklarının çarpıtıldığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Acıların üzerinden istismar yapmak fevkalade yanlıştır. Hem sayın bakanımızın yaptığı açıklamayı çarpıtmak, hem de Afyon valimizin yaptığını çarpıtmak kimseye bir fayda sağlamaz. Bu acıların üzerinden siyaset üretmenin kimseye bir faydası yok. Ama maalesef, 25 şehidimizin acısı hepimizin yüreğini burkarken, bunun üzerinden hala hesap yapıyorlar. Onlara bizim sözümüz; acılar varken ve millet acısını içine gömerken, herkesin canı yanarken, hesaplarla, manşetler, yazılar yazılmasın ve bu konuda da herkesi vicdanlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.