Diyarbakır Valiliği, günlerce süren sıkıyönetim uygulamaları esnasında polis ve askerlerin roket, bomba atar ve ağır silahlarla tahrip ettiği evlerin hendeklerin kapatılması sırasında hasar gördüğünü savundu.

Silvan'da 12 gün süren sokağa çıkma yasağı süresince Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde bulunan evlerin büyük çoğunluğu polis ve asker saldırısıyla kullanılamaz hale geldi.

Özel harekât timleri tarafından atılan roket mermileri ve bomba atarların ise sadece "yasağın" olduğu mahallelerde değil diğer mahallelere de isabet ederken, Diyarbakır Valiliği evlerin tahrip edilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.



Valilik tarafından yapılan açıklamada, her 3 mahallede yaşanan elektrik sorununun giderilmesi için çalışmalar yapıldığı iddia edildi.

Valilik, halkın kendi imkanları ile yaralarını sarmaya çalışan ve devlet kurumlarının bugüne kadar hiçbir destekte bulunmadığı ilçe ile ilgili "Çalışmaların daha hızlı sürdürülmesi adına Silvan Kaymakamlığı emrine ilave komisyon görevlendirilmiş, ayrıca ilk etapta acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Silvan Kaymakamlığı emrine 300 bin TL ödenek tahsis edilmiştir" iddiasında bulundu.

Mahallerde tahrip olan evlere ilişkin de bilgi veren Valilik, tahrip edilen evlerin hendeklerin kapatılması sırasında hasar gördüğünü ileri sürdü. (DİHA)