Şırnak’ın Uludere ilçesinde 34 kişinin öldüğü operasyondan sağ kurtulan Hasan Ürek o gün yaşanan olayları CNNTürk’te yayınlanan Cüneyt Özdemir’in sunduğu 5N1K programında anlattı.

 

Arkadaşlarını kaybeden Hasan Ürek yaşadığı şoku hala üzerinden atamadığını söyledi ve yaşananları anlattı.

 

Hasan Ürek "o günü hatırladığım zaman canım acıyor, eskisi gibi değilim, sürekli bunları düşünüyorum" dedi. Hasan Ürek Uludere’ye nasıl gittiğimizi anlatmak istiyorum dedi ve yaşadığı acıları anlattı.

 

Hasan Ürek "Saat 17:00’de köyden çıkış yaptık, sınırı geçtik ve yükleri katırlara bindirdik o sırada heronların üzerimizde olduğunu fark ettik. Sınırın sıfır noktasına yaklaşırken birden üzerimize 7 tane havan topu atıldı bunlardan 3 tanesi aydınlatma 4 tanesi bombaydı. Yolumuza devam ettik ve sınırın sıfır noktasına geldik, telefon açtık ve askerlerin 3 yolu tuttuğunu gördük. Daha sonra yükleri atıp eve geçecektik fakat o sırada bombalar atıldı. Ardından baygınlık geçirdim ve 11 gün sonra gözümü hastanede açtım."

 

Hasan Ürek her perşembe günü mezarlığa gidildiğini ve Uludere’deki ailelerin beklentisinin tazminat ve para değil faillerin bulunması olduğunu ve o zamana kadar paralara dokunulmayacağını söyledi.