Bağımsız Gazetecilik Platformu (P24), cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci ve yazarlar için change.org'ta, "Altanları ve tüm tutuklu yazarları serbest bırakın" başlıklı imza kampanyası başlatıldı.

Kampanyaya aralarında Noam Chomsky, Julian Barnes, Costa Gavras, Judith Butler, Salman Rushdie, Antonio Negri, Emma Thompson, John Berger, Erol Önderoğlu, Orhan Pamuk gibi birçok yazar, edebiyatçı, sanatçı, akademisyen ve gazeteci destek verdi.

Kampanya metninde dünyanın tüm demokratları, Türkiye ve Ortadoğu'nun geleceğiyle ilgilenen herkesi, farklı fikirleri savunan düşünür ve yazarlara karşı yürütülen politikalara karşı durma çağrısı yapıldı.

Metinin devamında şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hükümetin geçici olarak Olağanüstü Hal ilan etmesi anlaşılabilir. Ancak başarısız darbe girişimi, McCarthy tarzı bir cadı avı yürütmek için bir bahane olarak kullanılmamalı ve Olağanüstü Hal'de yaşananlar temel hakları, delillerle ilgili hukuk kurallarını ve hatta genel sağduyu kurallarını hiçe saymamalıdır."

'MESLEKTAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN'

Yazar, akademisyen, gazeteci ve ifade özgürlüğü savunucularının hapsedilmesinden rahatsızlık duyulduğu belirtilen metinde, "Şahin Alpay ve Nazlı Ilıcak gibi gazeteciler ile yazar Aslı Erdoğan demokrasiyi daima yüksek sesle savunmuş, militarizm ve her türlü baskı rejiminin her zaman karşısında olmuşlardır. Tanınmış romancı Ahmet Altan ve önde gelen bir iktisat profesörü, aynı zamanda yazar olan kardeşi Mehmet Altan'ın 10 Eylül 2016 tarihinde bir şafak baskınıyla gözaltına alınmış olmasından özellikle rahatsızlık duyuyoruz" denildi.

Türkiye'de tutuklanan yazar ve gazeteci sayısının 121'e ulaştığı ifade edilen metinde, gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması talebinde bulunuldu.

372 İMZA DAHA GEREKİYOR

Bin 500 destekçi için açılan kampanyada şimdiye kadar bin 128 destekçi imza attı.

[email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]'e ye vermek için daha 372 imza daha gerekiyor.

(Kaynak: DİHA)