Yunanistan’da televizyon ya da frekans satın almak istediğini ve Başbakan Aleksis Tsipras ile konuştuğunu söyleyen Acun Ilıcalı'nın ülkede yarattığı "kriz" sürüyor.

Muhalefet partileri, Tsipras’ın Ilıcalı’ya yayın ruhsatı verip vermeyeceğini açıklamasını istedi.

Tepkiler üzerine, hükümet, İstanbul’da Tsipras ile Ilıcalı arasında neler konuşulduğunu açıklamak zorunda kadı.

Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili Nikos Dendias, “Yunan Başbakanı, yabancı ve özellikle Türk vatandaşları ile Yunan televizyonlarının yayın ruhsatı konusunu hangi hukuki çerçevede konuşuyor, cevaplasın” dedi.

Sosyalist Pasok Milletvekili Andreas Loverdos, “Bu da olduysa, Tsipras’ın tercihlerine kimsenin şaşırmaması gerek. Başbakan çıkıp açık konuşmalıdır. Her gün sorunlarımızın olduğu komşu ülkeye, bir de bizi bilgilendirmesi için yayın ruhsatı veremeyiz” diye konuştu.

Nehir (Potami) Partisi Milletvekili Yorgo Mavratos, “Hükümet, ruhsatlar için alışverişi bırakıp tüm yetkileri Televizyon Üst Kurulu’na (ESR) devretsin” derken, Merkez Birliği Partisi Milletvekili Yiannis Kallianos da “Hükümet, bir Türk’ün gelip yayın ruhsatı alması için televizyon kanallarını kapatmaya teşebbüs etmesin” şeklinde konuştu.

YUNAN HÜKÜMETİNDEN AÇIKLAMA

Tsipras hükümet, muhalefetin sert eleştirilerine kayıtsız kalamadı ve bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Hükümet kaynaklarının açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Tsipras, İstanbul’daki Türkiye-Yunanistan milli futbol maçı sırasında gerçekten Ilıcalı ile konuştu. Ilıcalı, Yunanistan’da frekans almak istediğini ve Yunan ortaklar bulduğunu söyledi. Tsipras, ruhsatlar için tamamıyla şeffaf ihale yapılacağını belirtti.”  Parlamento Başkanı Nikos Vuçis ise “Hükümet, ne Yunan ne Türk hiç kimseye karşı yükümlülük altına girmemiştir” dedi.

ACUN NE DEMİŞTİ?

Yunan medyası Acun Ilıcalı’ya geniş yer ayırdı. Yunan haber siteleri “Türk televizyon patronu kim? şeklinde başlıklar ile Ilıcalı’nın biyografisini yayınladı. Acun Ilıcalı daha önce “İki alternatifimiz var.Ya Yunanistan’da kanal alacağız, ya da bir frekans satın alacağız. Yunanistan Başbakanı Sayın Aleksis Tsipras’la görüştüm ve o da çok heyecanlandı. Konuya sıcak baktığını söyledi. Bu konuda ekim ayı hedefimiz. İçerik olarak Tv8 formatında olacak. O ses Türkiye’nin Yunanistan haklarını aldık. Yine Survivor’ı orada gerçekleştirme projemiz var… Sanki Yunanistan’da uzak ara birinci olacakmışız gibi hissediyorum” açıklamasında bulunmuştu.

(Kaynak: Hürriyet)