1992 doğumlu Eylül Cansın, Cumartesi gecesi Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak hayatına son verdi. Cansın, video yoluyla bir intihar notu bırakarak “Birçok insan benim arkadaşımdı ama arkadaşım değilmiş. Ben artık yapamıyorum, bunu öğrendim. Herkesin istediği gibi istediği şeyi yapıyorum,” dedi.

“YAPAMADIM ÇÜNKÜ İNSANLAR BANA İZİN VERMEDİ”

Ben 1992 doğumluyum. Şu an 24 yaşımda olmam lazım ve 24 yaşımı sonlandırıyorum. Herkesi öpüyorum. Yapamadım. Yapamadım çünkü insanlar bana izin vermedi. Çalışamadım, bir şeyler yapmak istedim, yapamadım... Anladınız mı? Bana çok engel oldular, beni çok mağdur ettiler. Herkesi Allah ile baş başa bırakıyorum ve şu an Boğaz Köprüsü’ne doğru gidiyorum. Hepinizi öpüyorum, Allah’a emanet olun.

Cansın, evindeki küçük köpeğini de annesine emanet etti. Genç kadının “Ona her baktığında sadece beni hatırla ve onu hiç kimseye verme. Ona bakarken hep ‘o benim evladım’ de. Ona kızma,” sözleri üzerine pek çok kişi sosyal medyada üzüntülerini paylaştı.

LGBT İNTİHARLARI TOPLUMSAL BİR MESELEDİR

İzmir’de Temmuz ayında Okyanus Efe Özyavuz adlı trans erkek, Mersin’de Ağustos ayında trans aktivist Figen ve Denizli’de Kasım ayında İranlı bir eşcinsel mülteci hayatına son vermişti.

Uzmanlar, ayrımcılığın ciddî ruh sağlığı sorunları yarattığının altını çiziyor.  

Kaynak: Kaos GL