Avukat Gülizar Tuncer, Tekirdağ 1 ve 2 Nolu Cezaevleri'ndeki açlık grevleri ve cezaevi koşulları ile ilgili bilgi verdi. Tuncer, açlık grevindeki siyasi tutuklu Mazlum Dikmen’e gardiyanlar tarafında işkence yapıldığını söyledi.

 

Avukat Tuncer, cezaevinde açlık grevinde olan tutukluların tıbbi kontrol altında olmadığını, cezaevinde aile hekimliği uygulaması olduğu için doktorun haftada sadece iki gün cezaevine geldiğini, revirden gerçek B1 yerine de sadece B vitamini verildiğini açıkladı.

 

Cezaevi yönetimi tarafından tutuklulara B1 değil, sadece B vitamini verildiğini vurgulayan Tuncer, "B vitamini uzun süre kullanılırsa sinir uçlarında uyuşmaya neden oluyor ve vücutta kalıcı hasarlara yol açıyor,"  dedi.  Tuncer, gerçek B1 vitamini götürdüklerini ancak yönetimin içeri almadığını belirtti.

 

"'İÇERİYE MALZEME SOKUYORSUNUZ' DENİLDİ, İŞKENCE YAPILDI"

Cezaevindeki Mazlum Dikmen ve Mazlum Özağar ile ilgili bilgi veren Tuncer şunları söyledi:

 

"Mazlum Dikmen açlık grevine 22 Eylül’de başladı. Grevin 8. gününde avukat görüşmesine çıkan Mazlum'un, görüşme yaptıktan sonra içeriye girerken, ‘içeriye malzeme sokuyorsunuz’ gerekçesiyle çırılçıplak soyunması istenmiş. Buna itiraz eden Mazlum Dikmen, çırılçıplak soyundurulmuş ve 7-8 gardiyanın saldırısına uğramış."

 

Tuncer, Dikmen'in, bu olayın ardından, B1 vitamini için cezaevi yönetimine defalarca yazılı ve sözlü olarak başvurmasına rağmen cezalandırma amaçlı dilekçesinin dikkate alınmadığını belirterek,  kendisine görüş yasağı cezasının da verildiğini bildirdi.

 

'TANSİYON MUAYENEYE GİRER'

Tuncer, açlık grevindeki Mazlum Özağar'ın ise grevinin 1. haftasında tansiyon sorunu yaşadığını, bu yüzden başının döndüğünü ve yere düşüp başını betona çarptığını açıkladı. Avukat Tuncer, tutuklu Mazlum Özağar'ın  doktora tansiyonunu ölçmesini istediğini, ama doktorun ‘bu muayeneye girer’ cevabı verdiğini ve tansiyonunu ölçmediğini belirtti.

 

"Oysa tansiyon ölçmek muayene değil, tıbbi kontroldür ve doktorun bunu yapması zorunludur" diyen Tuncer, doktorun Özağar'ı keyfi bir şekilde reddettiğini dile getirdi. (ANF)