Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik 14 Mart 2011 tarihinde yapılan silahlı saldırıya ilişkin 6'sı tutuklu 12 kişinin yargılandığı davanın beşinci duruşması İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya aralarında Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan Avukat Ruşen Mahmutoğlu katıldı.

PKK İLE İLİŞKİLENDİRİLECEK SOMUT DELİL YOK

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Seyfettin Atıcı, iddianamede "örgüt üyesi olduğu" iddia edilen Avukat Mahmutoğlu'nun PKK adına Tatlıses'i öldürmesi konusunda Abdullah Uçmak ile bizzat görüştüğü ve para pazarlığı yaptığı ve bu konuda para transferi gerçekleştirildiğinin iddianamede ileri sürüldüğünü ifade etti; ancak bunlara ilişkin somut deliller olmadığını kaydetti.

İddianamede aralarında Abdullah Uçmak ve Ruşen Mahmutoğlu'nun da olduğu 7 kişi hakkında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasının istendiğinin kaydedildiği mütalaada, sanıkların bu suçtan cezalandırılmasını gerektirir yeterli delil elde edilemediği anlatıldı. Bu nedenle sanıkların bu suçtan beraatı istendi.

UÇMAK'A 58 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Mütalaada, Uçmak'ın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, İbrahim Tatlıses ve Buket Çakıcı'yı tasarlayarak öldürmeye teşebbüse azmettirmek ve vahim nitelikle silah bulundurmak" suçlarından 34,5 yıldan 58 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Diğer sanıklardan tetikçi olduğu iddia edilen Ersin Altun ve Yunus Ayık'ın "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, İbrahim Tatlıses ve Buket Çakıcı'yı tasarlayarak öldürmeye teşebbüs ve vahim nitelikle silah bulundurmak" suçlarından 33 yıldan 52,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanıklar Murat Alagöz ve Nazife Erdemir'in "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, İbrahim Tatlıses ve Buket Çakıcı'yı tasarlayarak öldürmeye yardım etmek ve vahim nitelikle silah bulundurmak" suçlarından 20,5 yıldan 33,5 yıla kadar hapsi istendi. Tutuksuz sanık Avukat Ruşen Mahmutoğlu'nun "Yasadışı örgüte üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen mütalaada, sanıklar Nihat Şimşek, Abdulvahap İş ve Emin Birdal'ın "Patlayıcı madde bulundurmak" suçundan 4,5 yıldan 12 yıla kadar hapsi talep edildi.

Avukatlara, mütalaaya karşı savunmalarını hazırlaması için süre veren mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (yuksekovahaber)