Radikal yazarı Fehim Taştekin, Türkiye’nin Suriye sınırında düşürdüğü Rus uçağı ve gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Fehim Taştekin,  dünyanın gelişmeleri Anadolu Ajansı ya da MİT’e angaje Türkmen temsilcilerin demeçleriyle izlemediğini ifade ederek,  bu olayın uluslararası toplumun nezdinde sanıldığı gibi Türkiye’yi ‘Türkmenlerin hamisi’ pozisyonuna değil ‘terör örgütlerinin koruyucusu’ durumuna düşürebileceğini belirtti.

Taştekin, Türkiye’nin Soğuk Savaş Dönemi’nde bile herkesin sakındığı bir şeyi yaptığını, Rus uçağını düşüren ilk NATO üyesi olduğunu yazdı.

Türkiye’nin NATO açısından da 'öngörülebilir' ülke olmaktan çıktığını ve en önemli komşusu ve ticari ortağı Rusya ile düşman haline geldiğini söyledi.

ABD’nin stratejik olarak meseleye bulaşmak istemediğini fakat Ankara'ya arka çıksa da Rusya ile kriz istemediğini belirten Taştekin, “Türkiye, ciddi bir hata yaparak Rusya’nın eline büyük bir koz vermiş oldu.

Mısır'da sivil uçağın düşürülmesinin ardından Rusya hem Viyana’daki Suriye toplantısında hem de Antalya’da G-20 zirvesinde isim vermeden petrol alış-verişiyle IŞİD’i besleyen ülkelerle ilgili uyarılarda bulundu.

Artık zemberek hepten boşalıyor. Bundan sonra Ruslar ellerindeki bilgileri silaha dönüştürmekten kaçınmayacaktır. “Teröristlerin elindeki bölgelerden büyük miktarda petrolün Türkiye'ye gittiğini uzun zamandır biliyoruz” diyerek dosya savaşını başlattı” ifadelerini kullandı.



Yazının tamamı için TIKLAYIN