Taksim Meydanı’nda bugün yapılması planlanan "su savaşı" son saatlerde Diyarbakır, Lice’de karakol protestosu sırasında halkın üzerine açılan ateş sonucu 1 kişinin ölmesi 10’un üzerinde kişinin de yaralanması nedeniyle ertelendi.

Su savaşı aktivitesinin kurucularından Orçun Kurugöl, Facebook’taki “1. Geleneksel Water War Şenliği” etkinlik sayfasından, “Ülkemizde son birkaç saatte yaşanan gelişmelerden dolayı yaralar çok taze olduğundan yanlış anlasılmalara sebep olmamak için etkinliği en azından bu haftasonu yapmamaya karar verdik” açıklaması yaparak bugün yapılacak etkinliğin yapılmayacağını duyurdu.

‘İNSANLARA GERÇEK SİLAHLARLA ATEŞ AÇILMASI BİZLERİ GÖNÜLDEN YARALADI’

Yapılan açıklamada, “İnsanlara gerçek silahla ateş açılması ve bunun sonucu yasanan kayıplar herkesi olduğu gibi bizi de gönülden yaraladı. Etkinliğimizin ana amaclarından biri insanlara olumlu düşünceyi aşılamak ve bir nebze olsun hepimizi gülümsetebilmektir. Ancak yaramız çok taze olduğu için de yanlış anlaşılmaya sebep vermeyi istemediğimizden biz de etkinliğimizi şimdilik bir hafta erteleme kararı aldık” denilerek, etkinliğin 6 Temmuz 2013 Cumartesi gününe ertelendiği bildirildi.