Taksim'de 1 Mayıs‘tan bu yana süren  yürüyüş yasağını protesto etmek için Atlas pasajı önünde toplanmak isteyen onlarca göstericiye karşı polis yine gazlarla saldırdı.

Aralarında Halk-Cephesi, BDSP, Emek ve Özgürlük Cephesi, Devrimci Hareket, Kadıraç,Devrimci İşçi Hareketi,Kazova işçileri ve Mücadele Birliği üyelerinin de bulunduğu onlarca kişinin  Atlas pasajı önünde toplanmasına izin vermeyen polisin müdahalesi sonucunda İstiklal caddesinde OHAL’i aratmayan görüntüler yaşandı.

Halk atılan gazlardan mağazalara sığınırken, Taksim’in dört bir yanını tutan çevik kuvvet ile ara sokaklara giren eylemciler arasındaki çatışma  ve kovalamaca saatlerce sürdü.

POLİSLER İHD ŞUBE BAŞKANINI DARP ETTİ

Atlas pasajı önüne gelmeyi başaran Halk Cephesi  üyesi dört kişi ise polis çemberine alınıp darp edilirken, olaya müdahale etmek isteyen İHD İstanbul Şubesi Başkanı Ümit Efe de çevik kuvvet polisi tarafından darp edildi.

ÇOCUK PARKINA DA GAZ BOMBASI: ONLARCA ÇOCUK GAZDAN ETKİLENDİ

Çevik kuvvetin, Cihangir’de attığı gaz ise çocuk parkına isabet etti. Onlarca çocuk atılan gazdan etkilenirken, anne ve babalar ise polisin bu topyekun saldırısına tepki gösterdi.

En son Tarlabaşına kayan çatışmalarda Halk Cephesi, Kaldıraç, Odak, Proleter Devrimci Duruş  üyeleri, oluşturdukları barikatı ateşe vererek Taksim yasağı kalkana kadar mücadele edeceklerini bildirdiler. (Fotoğraflar: Ötekilerin Postası)