Kobani'nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere dün İstanbul'dan Urfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi'nde patlama meydana geldi.

CNN Türk televizyonuna konuşan Garip Çelik adlı görgü tanığı, bir kolektif girişim olan Sosyalist Gençlik Federasyonu (SGDF) çerçevesinde bir grup olarak Suruç'a bu sabah geldiklerini söyledi.

Grubun Kobani'de yardım ve yapılandırma çalışmalarına destek için Suruç'a geldiğini kaydeden Çelik, saldırının grup üyelerinin bulunduğu alana yapıldığını ve iki arkadaşını kaybettiğini belirtti.

Çok şiddetli bir patlama yaşandığını ifade eden Çelik, ardından ambulans ve polisin geldiğini ancak kargaşa yaşandığını, polisin havaya ateş ettiğini ve kargaşanın sürdüğünü söyledi.

Garip Çelik, Kobani'yi yeniden inşa etmek için yola çıkan grubun belgesel ayağında yer aldığını, inşaat ve çocuklara aktiviteler gibi çeşitli ayakları olan bir planı gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.

Görgü tanığı Çelik'in ifadesine göre bomba patladığı sırada grup bir basın açıklaması yaparak hangi koşullarda Kobani'ye geçeceklerini anlatıyordu. Çelik "Tam foto çekmeye çalışırken çok şiddetli bir patlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi." diyor.