Mersin’de Suriyeliler için eğitim veren ilkokul, ortaokul ve lisenin ardından üniversite de açıldı.

Mersin'in Yenişehir ilçesinde kurulan Medikadent Üniversitesi’nin kurucusu Kenan Nacari, üniversiteyi ve diğer okulları açarken devletin kendilerini desteklediğini söyledi. 

Medikadent Üniversitesi’nin Libya merkezli bir eğitim kurumunun uzantısı olarak kurulduğunu kaydeden Nacari şunları şöyledi:

“Suriye’de yaşanan savaşta 2 milyon Suriyeli eğitiminden oldu. Biz de insanlarımız daha çok mağdur olmasınlar diye Mersin’de üniversite de açtık. Üniversite dışında anaokul, ilkokul, ortaokul ve liseyi geçen yıl açmıştık. Eğitim kurumlarımızda toplam bin 200 öğrenci eğitim görmekte. Öğrencilerin çoğu Suriyeli ama Filistinli ve Iraklı öğrencilerimiz de var. Üniversiteyi ve diğer okulları açarken Türkiye devleti bizi destekledi. Herhangi bir engelle karşılaşmadık. Ama matematik kitapları konusunda sorun yaşıyoruz. Devlet bize kitap vermedi, söz verdi ama daha bir gelişme yok.”

Eğitim dili İngilizce olan üniversitede tıp, diş hekimliği, mimarlık, işletme, eczacılık olmak 7 bölüm var. Eğitimler 27 Eylül’de başlayacak ve kayıtlar ücretli.

Mersin'de resmi olmayan verilere göre 120 bin suriyelinin yaşadığı bildirildi.