Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Alipaşa ve Lalebey Mahalleri'nin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmak istenmesine halkın tepkisi devam ediyor.

Geçtiğimiz gün polisin yaptığı anonslarda ve asılan duyurularda 19 Mayıs günü itibariyle mahallelerin elektrik ve sularının kesileceği, 21 Mayıs’ta da yıkımın yapılacağı ilan edilmişti. 

Evrensel'den Serpil Berk'in haberine göre polisler ve DİSKİ ekipleri bugün sabah zırhlı araçlar ve kepçe eşliğinde mahallere geldi. Önce suyun kesildiği mahalleye daha sonra kepçe sokulmak istendi. DİSKİ’ye ait kepçenin önüne geçen yurttaşlar polislerle tartıştı.

Kepçenin geçişine izin verilmezken direniş sonucu polis ve zırhlı araçlar mahalleyi terk etti. Sabah kesilen sular da bir süre sonra akmaya başladı. Polisin yurttaşlara, “Sizi muhatap almıyoruz. Zor kullanarak da olsa pazartesi sizi buradan çıkartacağız, evleri yıkacağız” dediği öğrenildi.

Evrensel’e konuşan yurttaşlar ise direnmeye devam edeceklerini belirterek, pazartesi Diyarbakır Valiliğine yürüyüş yapacaklarını belirtti.

‘EVİMİ SATMADIĞIM İÇİN TOKİ BENİ MAHKEMEYE VERDİ’

Evini vermek istemeyen Halil Balcı, evini TOKİ’ye satmadığı için mahkemelik olduğunu belirterek, “Bizim buradan çıkmamızı istiyorlar, beni götürüp yerleştirecekleri yer yok, karşılığında verecekleri ev yok.

Yerinde dönüşüm içinse evimi 50 bin TL’ye alıp bana 400 bin TL’ye satacak, benim olan eve 350 bin TL borçlu kalacağım. Ben evimi satmadığım için TOKİ tarafından bana dava açıldı, mahkemelik oldum. Evimi benden zorla almaya çalışıyorlar. Elektriği, suyu keserek bizi evden çıkmak zorunda bırakıyorlar, hukuk yolları kapalı. Evimizi vermeyeceğiz, mücadele edeceğiz. Bugün tepki gösterdik yine direneceğiz” dedi.