Diyarbakır Sur'da bir odada mahsur kalan 3'ü yaralı 7 kişiden haber alınamıyor. HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, "İnfaz edilmiş olabilirler" dedi. "Terör Gerçekleri" adlı Twitter hesabı infazı duyururken, emniyet yetkilileri de doğruladı. Odada mahsur kalan yurttaşlar da en son yapılan görüşmede, "Bir şey olduğunda bilginiz olsun bilin ki infaz etmişler" demişti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sabah saatlerinde bir odada mahsur kalan ve katliam tehdidiyle karşı karşıya olan 3'ü yaralı 7 yurttaştan saatlerdir haber alınamıyor. Bu sürecin başından beri takip ettiklerini belirten Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Çağlar Demirel,"112 Acil Servisi'nin kendisi yaralılarla görüştü ve yaralıların olduğunu kendileri ifade etti. Efkan Ala 'Bitirdik, temizledik' dedi. Ona karşılık biz defalarca 'Orada hala insanlar var ve yaşıyor' dedik. 'Ambulanslarla gideriz, alırız' dedik, ama izin verilmedi" dedi.

"Bugün yaşanalar bunun bir infaz projesi olduğu ortaya çıktı" diyen Demirel, şunları söyledi: "İnsanların orada yaşadığını bile bile bitti algısı yaratılmak istendi ve Sur'da hayat normalmiş gibi göstermeye çalıştılar. Yani bitti projesi insanları sessizce infaz etme projesiydi. Madem bitmişti, neden hala abluka var? Neden hala tank ve toplar orada? Madem bitmiş bırakın insanlar evlerine gitsin. İnsanlarla görüşme süreçlerimizin hepsi kayıtlarda var. Cizre'den biliyoruz, orada katliam gerçekleşti. Madem abluka bitti cenazelerimizi versinler. Son görüştüğümüz ve bir daha ulaşamadığımız 7 kişinin de infaz edildiğini düşünüyoruz. "

"HABER YOKSA İNFAZ VAR"


Sabah saatlerinde telefonla ajansımıza konuşan Sur'da bir odada mahsur kalan 7 yurttaştan biri olan Dilber Bozkurt, "Eğer bugünde kepçeler çalışırsa enkazın altında kalacağız. Belki sadece 5 dakikamız kaldı" demişti. Yine Bozkurt, daha sonra saat 09.40'da HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a telefonla ulaşarak, odada mahsur kalanların isimlerini verdikten sonra "Bir şey olduğunda bilginiz olsun bilin ki infaz etmişler" ifadesini kullanmıştı.

İNFAZ TWİTTER'DAN DUYURULDU


Öte yandan "Terör Gerçekleri" adlı Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Diyarbakır/Sur'da devam eden arama tarama faaliyetlerinde bugün, bir binadan polise ateş eden 7 Pkk'lı terörist etkisiz hale getirildi" denildi.

EMNİYET DOĞRULADI


Bu hesaptan yapılan paylaşımdan sonra Emniyet Müdürlüğü yetkililerine dayandırılan bir haber servis edildi. Servis edilen haber şöyle: "Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, söz konusu kişilerin teslim olmaları için çağrı yapıldığını ve yaklaşık 2 saat beklenildiğini, buna rağmen 1'i kadın 7 kişinin binadan çıkarken silahları ile polise ateş açtığını söyledi. Yetkililer çıkan çatışmada, 1'i kadın 7 PKK'lının silahları ile birlikte etkisiz hale getirildiğini söyledi."