Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı Kobani, Şengal, Cerablus ve Tikrit’te başlatılan operasyonlar ve hava saldırıları sonucu son 24 saat içerisinde 136 IŞİD üyesinin öldürüldüğü iddia edildi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri’nin (YPJ) savunma pozisyonundan çıkıp saldırıya başladığı Kobani ve Şengal’de 46 IŞİD’li öldürülürken, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Cerablus’taki hava saldırısı ve Irak ordu güçlerinin Tikrit’teki operasyonunda IŞİD ağır kayıplar verdi. Hava saldırıları sonucu toplantı halindeki 82 IŞİD’li öldürüldü. Dört kentte gerçekleşen çatışma ve hava saldırılarında IŞİD’e ait çok sayıda mühimmata da el konuldu.

KOBANİ

YPG, 12 saat boyunca aralıksız süren çatışmalarda 43 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü açıkladı. Kobani’deki çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada düzenlenen eylemlerde kurtarılan alanlarda IŞİD’in toplu intihar eylemleri düzenlediği açıklanırken aralıksız olarak süren çatışmalarda tespit edilebilen 43 IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtildi.

Basın Merkezi, IŞİD’e ait birçok teçhizat ele geçirdiğini, direniş ve operasyonların devam ettiğini açıkladı.

ŞENGAL

Şengal’de Ortak Savunma Güçleri’nin direnişi ve saldırıları devam ederken, Halk Savunma Güçleri (HPG) Şengal Komutanlığı ile Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Genel Komutanlığı’nın yazılı açıklamasında, “28 Aralık günü gece saat 21.00 de Sûka Jor Mahallesi civarında IŞİD gerilla güçlerimizin bulunduğu bir noktaya sızma girişiminde bulunmuştur” denilirken, girişimin önlendiği açıklandı. Burada ayrıca 3 IŞİD’linün öldürüldüğü açıklandı.

CERABLUS

IŞİD’in Suriye’nin Cerablus kentindeki karargahına dönüştürülen şehrin Kültür Sanat Merkezi, uluslararası koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarınca bombalandı. Kaynaklar, 90 IŞİD üyesinin katıldığı toplantıda, bombardımandan sadece 8 kişinin yaralı olarak kurtulabildiğini ve diğer 82 kişinin bombardımanda öldüğünü kaydetti.

TİKRİT

Irak’ın Tikrit şehrinde ordu güçleri ile gönüllü birlikler IŞİD’e ağır silahlarla bir operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyon sonucu, 8 IŞİD üyesinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Kaynak: İMCTV