301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciasına ilişkin davanın dördüncü duruşması bugün Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Soma Holding’in sahibi Alp Gürkan’ın yanı sıra bilirkişi tarafından kusurlu bulunan kamu görevlilerinin yargılanmadığı davanın bugünkü duruşmasında sanık ifadelerinin alınmasına devam edildi.

SANIKLAR TEK AĞIZ: 'SORUMLU MEHMET EFE'

Tutuklu sanıklar, dün olduğu gibi bugün de tüm suçu faciada ölen İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Efe’ye attı. Efe'nin adeta günah keçisi ilan edilmesi ise aileleri çileden çıkardı. Duruşma sırasında, hâkimin sanıklardan Vardiya amiri Yasin Kurnaz'a "Bu konuda kim sorumlu" diye sorması üzerine, Kurnaz' cevap veremeden aileler tek ağız "Mehmet Efe!" diye bağırdı. Duruşmaları başından beri takip eden Mehmet Efe'nin babası da sanıkların bu tavrına tepki gösterdi.

Efe, facianın ardından dışarı çıkmış ve ardından kurtarma çalışmaları sırasında yaşamını yitirmişti. Dün verdikleri ifadelerinde herhangi bir sorumluluktan kaçınan Yönetim Kurulu Başkanı ve holding patronunun oğlu Can Gürkan, holdingin Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik ve Üretim Müdürü İsmail Adalı’da iş güvenliği ile ilgili noksanlardan Efe'yi sorumlu göstermişti.

Sanıklar ayrıca tek bir ağızdan bilirkişi raporunu eleştirerek kazanın nasıl meydana geldiğini aradan geçen 11 aya rağmen anlamadıklarını söylemişti.

20 NİSAN'A ERTELENDİ

Tutuksuz sanıkların ifadelerinin alınmasına Pazartesi günü devam edilecek.

Dava 20 Nisan Pazartesi günü saat 09:00’a ertelendi.