Aydın'ın Germencik İlçesi'ne bağlı Bozköy'de bir Termal otel inşaatında çalışan işçiler arasında son çatışmalar nedeniyle çıkan sözlü tartışma kavgaya dönüştü. İddiaya göre dün 13 askerin ölüm haberinin alınmasının ardından işçiler arasında çıkan kavgada bir işçi ağır yaralandı.

Kazma, kürek, taş ve sopaların kullanıldığı onlarca kişinin karıştığı kavgada 1'i ağır 9 kişinin yaralandığı bilgisi geldi. Köye giriş çıkışlar kapatılırken bölgeye çok sayıda jandarma sevk edildi.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Çoş, DHA'ya yaptığı açıklamada, Bozköy'deki bir Termal otel inşaat şantiyesinde dün "etnik kökene dayalı gruplaşmaya bağlı" son çatışmalar konusunda sözlü bir tartışma yaşandığını söyledi.

Coş, bugün de yine aynı gruplar arasında bambaşka bir konuda tartışma çıktığını ve dünden devam eden gerginlik nedeniyle tartışmanın iki grup arasında kısa sürede kavgaya dönüştüğünü belirterek, "Taraflar olayı büyütmüşler. Tabii köy halkı da kavgayı duyunca reaksiyon göstermiş. Köylülerin kavgaya müdahil olmaması için jandarma gerekli önlemleri aldı. Köylüler ve işçiler sakinleştirildi. İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Teşkilatımızdan takviye yaptık. Germencik Kaymakamı Resul Çelik olay yerindedir. Vatandaştan karışmaması istenmiştir. Durum kontrol altındadır" dedi.

Vali Coş, çıkan kavga sırasında bir işçinin yaralandığını, güvenlik ve bölgenin hassasiyeti çerçevesinde Aydın Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini kaydederek, yaralı işçinin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Aydın / Germencik / Sondakika.com