Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan'da, özel harekat timleri tarihi Azizoğlu Konağı'nı karargah olarak kullanmaya başladı. Dün gözaltına alınan 23 kişiden 3'ü dün serbest bırakılırken, kalan 20 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Birgün’de yer alan habere göre, ilan edilen "Sokağa çıkma yasağı" ile birlikte sürdürülen yoğun saldırılar sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, saldırılara karşı halkın geliştirdiği direniş polisin mahallelere girişini engelliyor. Saldırıların yoğunlaştırıldığı Eski Bitlis ve Azizoğlu caddeleri üzerinde bulunan evlere yönelik saldırılarda çoğu ev kullanılamaz hale gelirken, özel harekat timleri kullanılamaz hale getirdiği evleri karargah olarak kullanmaya başladı. Özel harekat timlerinin karargah olarak kullandığı evlerden biri ise Azizoğlu Caddesi üzerinde bulunan tarihi Azizoğlu Konağı oldu.

Sosyal medyada servis edilen fotoğraflarda özel harekat timlerinin konağın içine girerek, kapı ve pencereleri kırarak konağı adeta karargaha çevirdikleri görüldü. Ayrıca ilçede devam eden saldırılar ile birlikte yoğun hava hareketliliği de yaşanıyor.

ELEKTRİK VE SU YOK

Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki saldırılar devam ederken, mahallelerde telefon şebekeleri, elektrik ve su kesintisi de devam ediyor. İlçede olası sivil katliamlara destek veren GSM operatörlerinin "Sokağa çıkma yasağı" ve arızaları bahane etmesi ise dikkat çekti. Mahallelerde gıda ve yaşamsal malzemeler de tükenmiş bulunuyor.