Ülke genelinde sıcaklıklar Eylül ayına göre çok yüksek seyrediyor, Doğu kesimlerde kısa süreli sağanak yağmur var. Yeni haftada ise Batı kesimlerde hava birden serinleyecek ve sonbahar etkisini hissettirmeye başlayacak.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşullarına gelince: İstanbul'da 35 dereceyi bulan sıcaklık Pazartesi günü 7 derece birden düşecek ve yağış görülecek. Sıcaklık Pazartesi 28, salı 26 dereceye inecek. Ankara da açık ve çok sıcak, 34 derece. İzmir'de zayıf rüzgarla sıcak çarpması tehlikesi sürüyor, sıcaklık gölgede 37, güneşin altında ise 40 derecenin üzerinde. Bursa güneşli 37 derece. Antalya'da nem oranı tekrar artışa geçiyor. Hissedilen sıcaklık 38 dereceye çıkacak.

Marmara çok sıcak, Edirne 40, Balıkesir 38, Sakarya 36 derece. Pazartesi ise hava koşuluları birden değişecek, sıcaklık 26-27 dereceye inerken, Pazar geceye doğru Kırklareli ve Edirne'de gök gürültülü yağmur da bekleniyor.

İç Anadolu'da güneş gün boyunca görülüyor. 4 gün daha sıcaklık çok yüksek gündüz 35 dereceye yakın. Geceler ise soğuk oluyor, Sivas'ta 13, Niğde'de 15 derece. Salıya kadar yağış yok.

Ege'de öğle saatlerinde zayıflayan rüzgar ve güneşin etkisiyle hava yazın olduğu kadar bunaltıcı. Gölgede Manisa ve Denizli 39, Bodrum 37 derece, güneşin altı ise 45 dereceye yakın. Önümüzdeki Salı günü ise hava 6 derece birden serinleyecek.

Akdeniz'de nem oranı artıyor, sıcaklık sahillerde 37-38 derece hissediliyor. Isparta ise 34 derece.

Güneydoğu'da sıcaklık 35-36 derece ama Diyarbakır, Mardin çevrelerine yağmur geçişleri var.

Doğu Anadolu'da Erzurum 28, Malatya 33, Van 26 derece. Malatya-Elazığ tarafında yağış kesilecek ama Erzurum, Kars, Van, Hakkari boyunca devam edecek.

Karadeniz'de gündüz zayıf rüzgar, yüksek sıcaklık ve nem bunaltıyor. Bolu 35, Samsun 30, Trabzon 28 derece. Sadece Tokat, Artvin, Gümüşhane çevrelerinde yağış var. Hafta başı batı Karadeniz'den başlayarak sıcaklık düşecek. (NTV)