Redhack operasyonu kapsamında gözaltına alınan oyuncu Barış Atay serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 15 kişiden 9'u serbest bırakılırken 5 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Şüphelilerin terör savcılığındaki sorgularının ardından, Taylan K., Murat D., Salih B., Emrah A., Alaaddin K. tutuklama istemi ile mahkemeye sevkedilirken, aralarında dizi oyuncusu Barış A.’nın da bulunduğu 9 kişi ise serbest bırakıldı.

Redhack operasyonu sonrası gözaltına alınan şüphelilere yönelik sorular da dikkat çekti.

ATAY’DAN İLK AÇIKLAMA

'Redhack' ve 'Anonymous' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden aralarında oyuncu Barış Atay'ın da bulunduğu 9 kişi serbest bırakıldı. CNN Türk’te yayınlanan 5N1 K programına konuk olan Barış  Atay Gazeteci Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtladı.

Redhack sözcüsüne sesi benzediği için gözaltına alındığını belirten Barış Atay,"Suçlamalara gelince, temelinde hiçbir delil olmayan ne olduğumuzu bilmediğimiz, ne ile suçlandığını asla sanırım öğrenemeyeceğimiz bir dava ile yine karşı karşıya kalıyoruz. Sadece Redhack ile bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Hatta çok komik geliyor; Redhack sözcüsüne sesim benzediği için gözaltına alınmış durumundayım. Açıkçası benim dosyamda ilişkilendirilebilecek başka bir delil yoktu. Ben, savcı, avukatlarım tüm bunlara çok güldük. Sonuç gerçekten trajikomik. Bu iktidardan beklenilmeyen bir şey değil zaten. İktidar bazı şeyleri intikam meselesi haline getirdi. Redhack meselesi de bunlardan biri. Basın emekçileri hariç, tüm bunlar medyadaki biat kültürünün sonucudur" diye konuştu.

‘YURTDIŞINDAYDIM’

Redhack operasyonunda gözaltına alınan sanıklardan T.Y.’ye ise savcılık sorgusunda, “Manyak siz misiniz? Gezi eylemlerinde çağrı da bulundunuz mu?” soruları yöneltildi. Taylan K., sorulara, “Manyak ben değilim, tanımıyorum. Gezi eylemleri döneminde yurtdışındaydım. Gezi eylemleri nedeniyle zarar gördüm. Taksim’de kafe işletiyorum, niye çağrı yapayım” yanıtını verdi.

Savcı, bazı şüphelilere, “Gezi eylemlerine katıldınız mı? Eylemlerle ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundunuz mu?” sorularını da yöneltti.