Tutuklu DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in 20 Mart 2012’de Kocaeli Newroz kutlamasına katıldığı gerekçesiyle yargılandığı davada kararını açıklayan mahkeme Tuncel’e, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gereğince 2 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Cansu Pişkin’in Evrensel’deki haberine göre, Tuncel’in 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten yargılandığı davanın karar duruşması Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde görüldü.

BDP Kocaeli İl Başkanlığı tarafından 20 Mart 2012’de İzmit merkezde düzenlenen Newroz yürüyüşü ve basın açıklamasına katılan dönemin BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’e 2911’e muhalefetten dava açılmıştı.

Görülen karar duruşmasında Tuncel’in avukatı Nuri Tan savunmasında, toplantı ve gösteri yürüyüşünün anayasal bir hak olduğunu söyledi.

Tan, “Müvekkilim gösteriye katılımcı konumdadır. Düzenleyen veya yöneten değildir. Şiddeti çağrıştırmayan ve yasa dışı slogan atılmayan bu eylemde suçun unsurları oluşmamıştır” diyerek beraat talep etti.

Talebi reddeden mahkeme Tuncel’e 2 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme kararını, “Suçun işleniş biçimi ve sanığın suç kastının yoğunluğu” ile gerekçelendirdi.

Kaynak: Evrensel