İstanbul Samatya'da Ermeni asıllı 85 yaşındaki Maritsa Küçük'ün öldürülmesi ve Ermeni asıllı T.A. (87) ve S.A.(83) isimli kadınların saldırıya uğraması olaylarının faili olduğu iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Murat Nazaryan ilk duruşmada "Ben kimseyi öldürmedim" dedi. Müştekilerin avukatı Eren Keskin ise olayın bir nefret cinayeti olduğunu belirtti.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Murat Nzaryan, maktul Marissa Küçük'ün çocukları Yaşar Küçük, Zadik Küçük ve Bayzer Midilli katıldı. Marissa Küçük'ün oğlu Yaşar Küçük olayın ne şekilde cereyan ettiğini bilmediğini söyledi.

Zadik Küçük ise "Annem daire kapısını sürekli kapalı tutar. Bende anahtar olmasına rağmen kapının arkasında anahtar takılı olması nedeni ile zile basarım. İçeride kapının arkasında anahtar olmadığını ve annemi yerde yatar vaziyette görünce gerekli yerlere telefon ettim. Sanığı tanımıyorum. Sadece sonradan kapalıçarşıda bulunan bir handa cilacı olarak 2 ay çalıştığını öğrendim. Annemin sanığı tanıyıp tanımadığını bilmiyorum. Müşteki Bayzer Midilli ise annesinin nasıl öldürülmüş olduğunu görmediğini kardeşinin kendisine telefon etmesi üzerine olay yerine gittiğini belirtti.

İDDİANAME YETERSİZ, BU NEFRET CİNAYETİDİR

Davaya konu iddianamenin yetersiz olduğunu belirten müştekilerin avukatı Eren Keskin suç tarihinde bir çok kadına değişik yerlerde saldırılar olduğunu belirterek "Kadınların tek ortak noktaları ise Ermeni olmalarıydı. Bu nedenle kamuoyunda cinayetin nefret cinayeti olabileceği kanısı bulunmaktadır. Otopsi raporunda bakıldığında da böyle bir öldürme olayının ancak bir nefret cinayeti olabileceği görülmektedir. Yine soruşturma sırasında olay yeri civarında iki kişinin daha görülmüş ancak bu konu üzerinde durulmamıştır. Bu cinayetin birden fazla faili olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

SANIK: BEN KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİM

Avukatının olmaması nedeniyle ifadesi alınamayan sanık Murat Nazaryan diyeceğinin sorulması üzerine "Diyecek bir şeyim yok. Ben kimseyi öldürmedim" dedi. Müştekilerin katılma taleplerini kabul eden mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (akşam)