Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen canlı bomba saldırılarından, Canlı bombalardan birini vuran polis memuru Umut Sakaoğlu patlama sonucu hayatını kaybetmişti.

Diğer canlı bombaya ateş edip yaralayarak daha fazla vatandaşı taramasının önüne geçen bir diğer polis memuru ise yaralı kurtuldu.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’ye konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın aktardığına göre, polis memurunun durumu iyi.

Yaralı polis Y.D’yi hastanede ziyaret ettiğini söyleyen Aycı, polis memurunun saldırı sırasında Kaleşnikof’la vurulduğu bilgisini verdi:

“Polisimiz Kaleşnikof’la elini kolunu sallayarak gelen bir adamın karşısına tek tabanca çıktı. Bu kardeşimizi dün gece ziyaret ettik. Çatışmada vurulduğunu hissetmemiş önce, çatışma devam etmiş. Sonra vurup yanına gitmiş tekrar sıkmak için. Saldırganın  fünyesini fark edip olay yerinden uzaklaşmaya çalışmış. Bomba patladıktan sonra da yaralanmış.”

Polis memuru Y.D’nin konuşabildiğini, ancak vücudunun alt tarafındaki yaradan kaynaklı bir sorun olduğunu aktaran Aycı, “24 saat geçtikten sonra doktorların daha iyi anlayabileceği bir noktaya gelecek. Kendisiyle konuştum. Şoku atlatmış” dedi.