Her aşaması gönüllülük ilkesiyle organize edilen, “Dayanışmanın Festivali” anlayışı, “Deniz, Kum, Güneş. Bu Festival Beleş” Parolasıyla “2007 yılından beri, ücretli diğer festivallere alternatif olarak yapılan Rock-A Festivali’nin 6’ncısı Foça Acar Kamping’te gerçekleştiriliyor.

 

5 Ağustos’a kadar sürecek etkinlik, geçen yıllardaki gibi çalışma ve paylaşım atölyeleri ile rock gruplarının konserleri ön planda olacak.

 

Ege'nin mavi bayraklı sahillerinden İzmir’in Foça ilçesi, Türkiye'nin devam eden tek alternatif rock festivali olma özelliğini taşıyan Rock-A Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. 'Deniz, Kum, Güneş Bu Festival Beleş' parolasıyla Foça Acar Kamping’de gerçekleştirilen Rock-A Fest, dün gece renkli görüntülere sahne oldu.

 

Foça Kart Dere koyundaki Acar Kamping'te başlayan ve 5 Ağustos'a kadar sürecek olan festivale alternatif yaşam tutkunu olan rock severler de gelmeye başladı. Festivale Türkiye’nin dört bir yanından rockseverler akın etti. Foça’ya gelerek üç gün boyunca festival alanında konaklamak isteyen rockseverler, festival alanına binlerce çadır kurdu. Festival alanında çok geniş güvenlik önlemleri alındı. Festival alanına gelen rockseverler, güvenlik yetkilerince didik didik arandı.

 

 

Gecenin finalinde Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan gelen Salia Balia Band sahne aldı. Birbirinden renkli görüntülerin oluştuğu konserlerde katılımcılar, adeta kendilerinden geçti. Konserler sırasında festivalin bu yılki sloganı olan, “Benim Enerjim Bana Yeter” mesajı sık sık anons edildi.

 

Tam altı yıldır gönüllüler tarafından organize edilen ve dayanışmanın festivali olarak nitelendirilen organizasyonun birinci gününde denizin, güneşin ve müziğin tadını doyasıya çıkaran katılımcılar, festivalin geleneği olan çalışma ve paylaşım atölyelerindeki sosyal etkinliklerde de yer alarak keyifli saatler geçirdi.

 

Festival için Foça’ya gelen binlerce rocksever Foça’da esnafının yüzünü güldürdü. Katılımcıların Foça’ya gelmesiyle gıda maddesi satan işletmelerin satışlarında artış oldu. Foça-İzmir hattında çalışan otobüs firmaları bayram etti. Yarım saatte bir gerçekleşen seferler haricinde İzmir Otogarı'ndan ek seferler yapıldı. (Haberler.com / Fotoğraflar: Ürgen Tepe)