Reyhanlı'da bombalı saldırıları protesto etmek için toplanan gruba polis engel olmak isteyince, göstericiler ile polis arasında olaylar çıktı.

POLİSİN GEREKÇESİ: GÜVENLİK

Bombalı saldırıları protesto etmek için Türk bayraklarıyla toplanan grubun önüne çevik kuvvet polisi barikat kurdu. CHP Hatay Milletvekili Hasan Akköy, polis yetkilileriyle görüştü. Polis, "güvenlik" gerekçesiyle yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyleyince, Akköy, eylemcilerden açıklama yaptıktan sonra dağılmalarını istedi.

'HÜKÜMET İSTİFA!'

Ancak, kitle, polis barikatına doğru yürüdü, birkaç kez barikata yüklendi, bayrak sopalarıyla polise vurdu.

Polis, eylemin "kanunsuz" olduğunu savunarak, kitlenin dağılmasını istedi. Zaman zaman "tekbir" getiren kitle, "Hükümet istifa" sloganlarıyla yaklaşık bir saat bekledi.

Kitle, daha sonra ara sokaklardan, gösterilere kapatılan Atatürk Caddesi'ne geçti. Zaman zaman önlerine kurulan polis barikatını aşan kitle, katliamın yaşandığı yere doğru yürüyüşe geçti.

Reyhanlı katliamını protesto için çağrı yapılan eylemde, Reyhanlı ve AKP'nin Suriye politikasıyla ilgili sloganlar atılmazken, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıldı.

Polisin giderek sayısı artan kitlenin önüne birkaç kez barikat kurmaya çalıştı. Kitle ikinci bombanın patladığı PTT binasının önüne geldiğinde, polis biber gazıyla müdahale etti.

Ara sokaklara dağılan kitle yeniden toplanınca polis, ikinci kez gaz bombalarıyla saldırdı. Çok sayıda kişi gaz bombalarından etkilendi, bir kişi cop darbeleriyle yaralandı.

POLİS PLASTİK MERMİ DE KULLANDI

Polis saldırısına rağmen bekleyişini sürdüren kitleye, polis, üçüncü kez kitleye gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı. Polisin, plastik mermi de kullandığı görüldü.

Aralarında CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl'ün de bulunduğu gruptakiler gazdan etkilendi.

Atatürk Caddesi'nde yeniden toplanan ve 'Hükümet istifa' sloganı atan göstericileri polis dağıtmak için uzun süre çaba sarf etti.