Suriye Kürdistan'ının (Batı Kürdistan) Resulayn (Serêkaniyê) kentinde Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile silahlı gruplar arasında devam eden çatışmalar 5. gününde de şiddetlenerek devam ediyor.

YPG'lilerin bugün Ebra mahallesinde bir tankı imha ettiği belirtiliyor. Bugüne kadar YPG’liler tarafından imha edilen tank sayısının 3 olduğu söyleniyor.  

TOPLAM 88 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ SÖYLENİYOR

Ahrar-ı Resul, Ahrar Heran ile Şuheda El Tahiriye isimli gruplar 16 Ocak günü Türkiye üzerinden sınırı geçerek Serêkaniyê’ye geniş bir saldırı başlattı.

Saldırıda siviller de hedefe alındı. Ağır silahlar taşıyan ve tank kullanan gruplara, YPG güçleri de karşılık verdi.

Silahlı gruplar son olarak yedi tank ile sınırı geçerek bombalamada bulurken, kentteki evler ve alt yapı ağır maddi zarar gördü. Karşılık veren YPG güçleri de gruplara kayıplar verdirdi.

YPG'ye yakın kaynaklar en az 84 silahlı grup üyesinin üç gün içinde öldürüldüğünü öne sürüyor.

Cuma ve Cumartesi günü yaşanan çatışmalarda iki YPG'li hayatını kaybederken, 4'ü yaralandı.

8 SİVİL SERBEST BIRAKILDI

Öte yandan, Serêkaniyê’deki çatışmalar ardından Özgür Suriye Ordusu’na bağlı oldukları bildirilen silahlı gruplar tarafından Kobani’den Tilebyed’e giderken esir alınan 45 kişiden 8’i serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanların 3’ü kadın 5’i ise çocuk olduğu bildirildi. Diğer esir tutulan sivillerin ne zaman bırakılacakları bilinmiyor.