Real Market işçileri, hileli iflas ile haklarını gasbettiğini belirttikleri Beğendik Hipermarketleri ile Metro Hipermarketlerini Gümüşsuyu’da bulunan Alman Konsolosluğu binası önünde protesto etti.

Aylardır Beğendik Mağazaları önünde açıklamalar yaptıklarını dile getiren Real Hipermarket işçilerinden Ahmet Fazıl Şahin, yıllarca üye oldukları Tez-Koop-İş Sendikasına aidat ödemelerine rağmen hiçbir eylemlerine destek alamadıklarını söyledi.

1700 işçinin alacaklarının gasbedildiğine dikkat çeken Şahin, “Eylemlerimiz, haklarımızı alana kadar sürecek. Kamuoyunu bizlere destek olmaya ve Beğendik ve Metro mağazalarından alışveriş yapmamaya çağırıyoruz” diye seslendi.

‘ARA BULUCUK YASASI İŞVERENLERİN TALİMATI İLE ÇIKARTILDI’

Daha sonra söz alan DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu çıkartılmaya çalışılan “ara buluculuk” yasasına değinerek şunları söyledi: “İşçiler lehine yeni bir yasa çıkartılıyor.

İş davaları öncesinde çıkartılan yasa ile işveren ile işçi arasında zorunlu ara buluculuk dayatması, işverenlerin isteği üzerine çıkartıldı. İşçilere bir davanın 5 yıl süreceği anlatılacak ve işçilere alacaklarının tam anlamıyla alamamasına sebep olacaktır. Bu bir hak gasbıdır” diye konuştu. Konuşmaların ardından işçiler, Alman yetkililerine hukuki süreci anlatan bir dosya verdi. Alman yetkililer, dosyayı inceleyeceklerini ve daha sonra işçilere cevap vereceklerini belirtti.