Gezi eylemleri sırasında İstanbul Sancaktepe’de polisler tarafından feci şekilde dövüldükten sonra bir gözünü kaybeden Hakan Yaman’ın soruşturmasında önemli gelişmeler yaşanıyor. Yaman'a saldırıdan sorumlu olduğu iddiasıyla polisler ifade verdi.

Servis şoförlüğü yapan 37 yaşındaki iki çocuk babası Hakan Yaman, 3 Haziran akşamı mesaisini bitirip evine dönerken, bir eylemin yakınından geçtiği sırada polisler tarafından feci şekilde dövüldü. Yaman’ın, burnu, elmacık kemiği, çenesi kırıldı. Bir gözünde yüzde 80 görme kaybı olduğu ifade edilen Yaman, yaralanmalar sonucu Adli Tıp raporu aldı ve avukatı aracılığıyla sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, savcılık İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazarak, Sancaktepe bölgesinde görevli 34 polis ve bu polislerinin amirlerinin kimlik bilgileri, telefon numaraları, TC numaraları ve görev yerlerinin tespit edilmesini istedi.

Bu kapsamda, saldırıdan sorumlu olduğu iddiasıyla polisler ifade verdi. İfadelerinde adeta, “Görmedim, duymadım, bilmiyorum” diyen polislere savcı, Yaman’ın dövülmesini belgeleyen amatör kamera kaydını da sordu.

'ARINDIRMA YAPTIK'

Aysun Yazıcı'nın Taraf'ta yer alan haberine göre suçlamayı kabul etmeyen polislerden M.G. ifadesinde, “Biz, en son olaylar yatışıp ortalık sakinleştiği zaman tüm gruplarla birlikte caddeyi göstericilerden ve etraftaki kullanılan malzemelerden temizleyip arındırma görevi yaptık. Ateşe verilen barikatları söndürdük” şeklinde konuştu.

Neredeyse birbirinin “aynı” ifadeleri kullanana polislerden G.P., “Kaymakamlıktan izinliydik, üzerimde robokop kıyafeti, elimde de kalkan vardı ancak biz herhangi bir gruba müdahalede bulunmadık. Sadece olayların sonrasında temizlikte görev aldık” diye konuştu.

Yaman’ın dövüldüğü sırada orada bulunan TOMA’nın operatörü Ü.Ö. de, “Biz TOMA içerisinde görev aldığımız için aracımızdan dışarı çıkamayız. Sadece su ikmali yapacağımız sırada aracımızdan dışarı çıkarız” dedi.