Bitlis'in Ahlat ilçesinde 6-7 Ekim Kobani eylemlerinin ardından 24 Aralık'ta polisler tarafından "şafak operasyonu" ile 9 kişi eylemlere katıldıkları gerekçesi ile gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

KAPIYI AÇAR AÇMAZ SALDIRDILAR

Murat Güdücü'nün evine yapılan baskında da polisler Güdücü'nün 5 aylık hamile eşi Nazlı Güdücü'yü darp etti. Baskın sırasında polislere kapıyı açan Güdücü'nün kapıyı açması ile birlikte içeriye giren polisler, hamile olan kadının önce boğazından tutarak sıkmaya çalıştı. Nefesi kesilen Güdücü, "Hamileyim yapmayın" demesine rağmen kadın polisler Güdücü'yü iteleyerek yere düşürdü. Güdücü, yere düşünce baygınlık geçirirken, karnında ise sancılar başladı. Ardından eşi gözaltına alınarak polisler tarafından götürülürken, sancılanan Nazlı Güdücü ise hastaneye kaldırıldı.

DÜŞÜK TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Polislerin iteleyerek yere düşürmesi sonucu düşük tehlikesi geçiren Güdücü, bir hafta hastanede yatmasının ardından eve gönderildi. Güdücü'nün düşük tehlikesi hala devam ediyor.

GÜDÜCÜ: AZ DAHA ÇOCUĞUMU KAYBEDİYORDUM

Olayı anlatan Nazlı Güdücü hamile olduğunu söylemesine rağmen polislerin kendisini darp ettiğini belirterek, "Onların yüzünden az daha çocuğumu kaybediyordum. Düşük tehlikem hala devam ediyor. Eğer çocuğuma bir şey olursa sorumlusu bunu yapan polislerdir" dedi.

Kaynak: Yüksekova Haber