Şırnak'ın Cizre ileçsinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın polis tarafından katledilmesine ilişkin tutuklu 1 özel harekat polisi 1 amir ve 3 özel harekatçıya ise suçu bildirmemekten dava açıldı.

Nihat Kazanhan’ın polis tarafından öldürülmesiyle ilgili tutuklu 1 özel harekat polisine (olası kasten adam öldürmekten ), 1 amir ve 3 özel harekatçıya ise suçu bildirmemekten dava açıldı.

NE OLMUŞTU?

12 yaşındaki Nihat Kazanhan Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak günü polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kazanhan’ın ölümünden bir gün sonra, 15 Ocak’ta İçişleri Bakanı’ndan bilgi aldığını ve Kazanhan’ın ölümünde emniyet görevlilerinin herhangi bir sorumluluğu olmadığını açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı’ndan 20 Ocak’ta yapılan yazılı açıklamada ise “Bazı güvenlik görevlileri kusurlu olabilir” denilmişti.
Kazanhan’la ilgili yürütülen soruşturmaya savcılık tarafından gizlilik kararı konulmuştu.

Kazanhan’ın vurulma anına ait görüntüler 28 Ocak’ta ortaya çıktı.

Kazanhan öldürülmesi ile ilgili görüntülerin ortaya çıkmasından sonra soruşturma kapsamında 29 Ocak’ta bir polis tutuklanmıştı. Kazanhan’ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında olay yerindeki boş mermi kovanlarının tutuklanan polisin üzerinde zimmetli olan av tüfeğine ait olduğu belirlendi.

Kazanhan’ın öldürülmesi olayında tutuklanan Özel Harekatçı polis H.V., olayı M.N.G. adındaki polisin yaptığını söyleyince tahliye edilmişti. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı, bir süre önce tahliye edilen H.V. hakkında “nitelikli adam öldürme” suçundan takipsizlik kararı vermişti.