Emniyet’in Ankara’daki Gezi eylemlerine ilişkin hazırladığı fezlekede polis memuru Ahmet Şahbaz tarafından başından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülükşüpheli’ olarak gösterilirken, Şahbaz ‘mağdur’ ilan edildi.

Ankara’da Gezi eylemlerine destek amacıyla 1 Haziran 2013‘te düzenlenen, polis şiddeti ve katılımın en yoğun olduğu gösteriler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

SARISÜLÜK AİLESİNİN AVUKATI DA ‘ŞÜPHELİ’ LİSTESİNDE

Savcı Erdoğan Gökçek tarafından yürütülen soruşturma kapsamında emniyetin hazırladığı fezlekede ‘skandal’ ifadeler yer aldı.

Fezlekede 47′si gözaltına alınan 66′sı ise görüntülerden tespit edilen 113 kişilik ‘şüpheli’ listesinde, polis memuru Ahmet Şahbaz’ın silahından çıkan kurşunla vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ve Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar‘ın da olduğu ortaya çıktı.

Şüphelilerin ’2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet’, ‘Görevi yaptırmamak için direnme’, ‘Nitelikli kasten yaralama’, ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’, ‘Nitelikli hırsızlık’, ‘Kamu malına zarar verme’, ‘Ulaşım araçlarının alıkonulması’ suçlarını işledikleri iddia edildi.

POLİS MEMURU AHMET ŞAHBAZ YARALI VE MAĞDUR!

Arabasına, iş yerine ve kendisine zarar verildiği iddiasıyla oluşturulan 146 kişilik ‘mağdur-müşteki’ listesindeyse Sarısülük’ü vuran polis memuru Ahmet Şahbaz‘ın ismi de yer aldı.

Polis memuru Ahmet şahbaz sarısülük davasının ilk duruşmasına takma bıyık, gözlük ve prukla katılmıştı

Polis memuru Ahmet şahbaz sarısülük davasının ilk duruşmasına takma bıyık, gözlük ve prukla katılmıştı

Şahbaz’ın atılan taşlar nedeniyle yaralandığı öne sürülen fezlekede, Şahbaz’ın tedavisinin ardından 16 gün rapor verildiği ve kendisine saldıranlardan şikayetçi olduğu şeklindeki ifadesine de yer verildi.

SAĞLIK RAPORLARININ SAHTE OLDUĞU ANLAŞILMIŞTI

Fezlekede, Şahbaz’ın “Can güvenliğini sağlayabilecek herhangi bir teçhizatının da bulunmaması nedeniyle başka türlü defedemeyeceği, hayatını tehlikeye sokan ve artarak devam eden düşmanca saldırı ile muhtemel linç girişiminden kurtulabilmek için” tabancasıyla havaya ateş ettiği iddia edilirken, Sarısülük’ün bu sırada yere düştüğü ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Şahbaz’ın olayda yaralandığına dair aldığı üç ayrı sağlık raporunun sahte olduğu anlaşılmış, Ankara Tabip Odası raporları düzenleyen doktorlar hakkında disiplin soruşturması başlatmıştı. (diken)